1000 تومان

پایان نامه مطالعه اثرات تداخلی روی در جذب و انتقال آهن

فهرست مطالب این مقاله

تعداد صفحات: ۱۵۰ | قابل ویرایش

فهرست مطالب

فصل اول- مقدمه

(۱) مقدمه. ۱

۱-۱ متابولسیم روی.. ۲

۱-۱-۱ پیشگفتار. ۲

۱-۱-۱-۲-خصوصیات فیزیکی و شیمایی روی: ۲

۱-۱-۱-۳تاریخچه. ۳

۱-۱-۲متابولسیم روی.. ۳

۱-۱-۳-کمبود روی در بدن. ۴

۱-۱-۳-۱چطور کمبود روی را معالجه کنیم؟ ۶

۱-۱-۴-مسموم کنندگی ZinC.. 6

۱-۱-۶-استفاده‌های پزشکی. ۸

۱-۱-۷-دیدگاه فیزیولوژیکی. ۸

۱-۱-۷-۱-عملکردها و فار موکولوژی: ۸

۱-۱-۷-۲-مکانیسم فعالیت.. ۸

۱-۱-۸-محرکهای دارویی: ۹

۱-۱-۹-نتیجه. ۹

۱-۱-۹-۱فعل و انفعالات.. ۱۱

۱-۱-۹-۲مکملهای مغذی (۸۳)   Nutritinal supplement 11

۱-۱-۹-۳-نحوه مصرف روی: ۱۲

۱-۱-۲-متابولیسم آهن در بدن (Iron Metabolism) 12

۱-۲-۱-توزیع آهن در بدن: ۱۳

۱-۲-۲-هموگلوبین. ۱۳

۱-۲-۳-ذخیره آهن. ۱۳

۱-۲-۴-جایگاه انتقالی ‌آهن. ۱۴

۱-۲-۵-جذب آهن (Iron absorption) 14

۱-۲-۵-۱مکانیسم جذب آهن. ۱۵

۱-۲-۶-فریتین سرم (serum ferritin) 15

۱-۲-۶-ساختمان فریتین : ۱۵

۱-۲-۶-۲برداشت و آزاد سازی آهن توسط فریتین. ۱۶

۱-۲-۶-۳-عمل فریتین در بدن. ۱۶

۱-۲-۶-۴-فریتین سرم و مقدار آن در افراد طبیعی. ۱۶

مقادیر نرمال آهن سرم. ۱۷

۱-۲-۷-۱تغییرات روزانه در آهن سرم. ۱۷

۱-۲-۸-اندازه گیری مقدار آهن سرم. ۱۷

۱-۲-۸-۱- ملاحضات کلی: ۱۷

۱-۲-۸-۲ اندازه گیری آهن سرم با رسوب پروتئینی: ۱۸

۱-۲-۸-۳ اندازه گیری آهن سرم بدون رسوب پروتئینی: ۱۸

۱-۲-۹ اندازه گیری ظرفیت پذیرش آهن سرم: ۱۸

۱-۲-۹- روش اول: ۱۸

۱-۲-۹-۲-روش دوم (روش رزین): ۱۸

۱-۲-۹-۳- روش سوم: ۱۹

فصل دوم- – مواد و روشها

۲- مواد، وسایل، روشها ۲۱

۲-۱ مواد. ۲۱

۲-۲- وسایل و دستگاههای آزمایشگاهی مورد استفاده: ۲۱

۳-۳- روشهای دستگاهی. ۲۱

۲-۴ آزمایشات تیتراسیون اسپکتروفتومتری : ۲۲

۲-۴-۱ تعیین طول موج  ماکزیمم: ۲۲

۲-۴-۲- بررسی چگونگی جذب آهن توسط آپوترانسفرین: ۲۲

۲-۴-۲-۱ اثر غلظت مختلف آهن بر روی باندینگ با ترانسفرین. ۲۲

۲-۴-۲-۲ اثر زمان بر روی باندینگ آهن با ترانسفرین. ۲۲

۲-۴-۲-۳ اثر یون بیکربنات بر روی باندینگ آهن با ترانسفرین. ۲۲

۲-۴-۲-۴ اثر سیترات بر روی باندینگ آهن با ترانسفرین. ۲۳

۲-۴-۲-۵ اثر غلظت مختلف اکسالات بر روی باندینگ آهن با ترانسفرین: ۲۳

۲-۴-۲-۶ اثر PH بر روی باندینگ آهن با ترانسفرین. ۲۳

۲-۴-۳ بررسی اثر روی.. ۲۳

۲-۴-۳-۱ اثر غلظتهای مختلف آهن وروی بر ترانسفرین. ۲۳

۲-۴-۳-۲ تعیین اثر غلظت مشخصی از بی کربنات بر باندینگ غلظتهای مختلف آهن با ترانسفرین  ۲۴

۲-۴-۳-۳ اثر غلظت مشخص بی کربنات بر روی باندینگ روی با ترانسفرین. ۲۴

۲-۴-۳-۴ اثر غلظت مشخص بی کربنات بر باندینگ آهن با ترانسفرین در حضور روی: ۲۴

۲-۴-۳-۵ اثر غلظتهای مختلف روی در باندینگ باترانسفرین در حضور یون بی کربنات   ۲۴

۲-۵- آزمایشات دیالیز تعادلی: ۲۴

۲-۵-۱ محلول‌های لازم: ۲۵

۲-۵-۲- طرز کار با دستگاه: ۲۵

۲-۵-۳- اثر روی بر برداشت آهن توسط ترانسفرین: ۲۶

۲-۵-۴- روش کنترل PH: 26

۲-۵-۵- طرز اندازه گیری آهن: ۲۶

۲-۵-۵-۱- روش کار: ۲۶

۲-۵-۶- تعیین ثابت باندینگ آهن با ترانسفرین. ۲۷

فصل سوم-نتایج

۳- نتایج : ۳۰

۳-۱ تیتراسیون اسپکتروفتومتری: ۳۰

۳-۱-۱ تعیین طول موج ماکزیمم: ۳۰

۳-۱-۱-۲- اثر روی بر روی متالوتایونین. ۳۱

۳-۱-۱-۳ اثر روی بر روی جذب ماکزیمم اسیدهای آمینه: ۳۱

۳-۱-۲ بررسی چگونگی جذب آهن توسط آپوترانسفرین: ۴۷

۳-۱-۲-۱ اثر غلظت‌های مختلف آهن بر روی باندینگ با ترانسفرین. ۴۷

۳-۱-۲-۲ اثر زمان: ۴۷

۳-۱-۲-۳ اثر یون بیکربنات: ۴۷

۳-۱-۲-۴ اثر اسید سیتریک.. ۴۷

۳-۱-۲-۶ اثر PH.. 48

۳-۱-۳ بررسی اثر روی.. ۴۸

۳-۱-۳-۱ اثر تغییرات غلظت روی.. ۴۸

۳-۱-۳-۲ اثر رقابتی روی با آهن. ۴۸

۳-۲ نتایج حاصل از آزمایشات دیالیز تعادلی: ۴۹

۳-۲-۱ تعیین ثابت باندینگ آهن به ترانسفرین: ۴۹

فصل چهارم- بحث

بحث.. ۶۹

آزمایشات Invitro: 69

Refrences. 71

پیشگفتار

در طبیعت دهها عنصر وجود دارند که با مقادیری هر چند اندک، در بدن موجودات زنده اعمال و وظایف بسیار حیاتی را انجام می دهند و همچنین وجود این عناصر در رژیم غذایی موجدات زنده برای رشد و ابقاء حیات امری ضروری است.

همچنین میزان این عناصر در رژیم غذایی بایستی در یک حد مطلوب و متعادل باشد تا حیات موجودات زنده دچار اختلال نگردد. متابولیسم و نقش این عناصر و ماهیت بیماریهای ناشی از کمبود  یا ازدیاد آنها بر موجودات زنده توسط متخصصین بیوشیمی پزشکی و تغذیه مورد مطالعه قرار گرفته است.

از آنجایی که مقادیر آهن سوم (Capacity total Iron binding) TIBC در وضعیتهای گوناگون انسانی، جغرافیایی، جنسی و … بر حسب عادات غذایی (Food habit) مردم متفاوت است. لذا هدف از این تحقیق مطالعه اثرات تداخلی فلز روی در جذب و انتقال آهن سرم می‌باشد.

روی به عنوان یک عنصر حیاتی و مهم در تغذیه روزانه انسان و حیوان به شمار می رود نقش بیولوژیکی بزرگی در طبیعت ایفا می کند. روی نقشهای کاتالیکی ، ساختاری و اثر گذاری در بیش از ۲۰۰ متالوآنزیم روی که در سیستم‌های بیولوژیکی شناسایی شده اند را ایفا می کند.

این آنزیمها در متابولیسم نوکلئیک اسید و پروتئین و تولید انرژی وبسیاری مواد دیگر دخیل هستند (۸۳) روی به عنوان یکی از مواد معدنی موجود در بدن انسان که دارای اثرات و ویژگی‌هایی در بافتهای مختلف است، به عنوان بخشی مهم از ۳۰۰ آنزیم مختلف عمل می کند.

خصوصیات فیزیکی و شیمایی روی

روی فلزی با وزن ملکولی ۴/۶۵ گرم بر مول می باشد و در گروه IIB و ردیف چهارم از جدول تناوبی قرار گرفته است. روی را با علامت اختصاری Zn نمایش می دهند و دارای عدد اتمی ۳۰، وزن اتمی ۳۸/۶۵، چگالی gr/cm۳ ۱۴/۷ در oc 20، انرژی نخستین یونش آن ۳۹۴/۹ و دارای ۵ ایزوتوپ رادیواکتیوی طبیعی و یا حاصل شکافت هسته ای دیگر می باشد، فراوانترین ایزوتوپهای آن Zn ۶۴  با فراوانی ۶/۴۸% و Zn ۶۶  با فراوانی ۹/۲۷و Zn ۶۸  با فراوانی ۸/۱۸% می باشد نیمه عمر روی d 244  ۶۵ می باشد.

جزء عناصر احیاء کننده قوی و خود اکسید می شود ۷۶۳/۰  و بیشتر در حالت دو ظرفیتی موجود می باشد. یکی از عناصر کمیاب و ضروری بدن است. زیرا در اعمال اساسی مولکولی زیادی شرکت می کند.

دسته ای از نمکهای کم محلول روی شامل هیدروکسید ، اکسالات و سولفید می باشد. روی با برخی از ترکیبات معدنی شامل سیترات لیدروکسید تولید کمپلکسهای محلول می کند.

تاریخچه

ضرورت این عنصر برای میکروارگانیسم‌ها اولین بار در سالها ۱۸۶۹و ۱۹۲۶ مورد توجه قرار گرفت. کمبود این عنصر عملا در حیوانات آزمایشگاهی مشاهده شد. (۱۱۵) ولی در انسان کمبود این عنصر نادرست است، زیرا روی در همه جا موجود است.

روی بعد از آهن فراوانترین عنصر کمیاب با میزان حدود ۵/۱ تا ۵/۲ گرم در کل بدن است. غلظت این عنصر در کروئید چشم (لایه عروقی میان کره چشم که بین صلبیه و شبکیه واقع است) و غده پروستات بالا است ولی بیشترین میزان این عنصر در بدن در استخوانها و عضلات یافت می شود.

غلظت زیاد آن مخصوصا در ناحیه مغز، پانکراس و غده آدرنالین می‌باشد همچنین در تمام سلولها واعصاب وجود دارد. روی ساختمان شیمیایی کاتالیستی (آنزیمی) و قوانین خاصی دارد و بیشتر از ۶۰ آنزیم برای فعالیت خود به روی نیاز دارند که RNA پلیمراز هم شامل آن‌هاست. روی فعالانه به وسیله حفره‌های سیناپسی جذب می شود و فعالیت نورونها و حافظه را حمایت می کند.

متابولیسم روی در مدت بیماری و استرسهای فیزیکی با هورمونها سازگار می شود. احتمالا سیتوکسین‌ها و توکسین‌ها قسمتی از سیستم دفاعی را به عهده دارند. این عنصر در لوزالمعده دارای فعالیت زیادی می باشد و مرتبا از طریق شیره لوزالمعده مقداری از آن به خارج ترشح می گردد.

متابولسیم روی

روی بطور عمده از طریق دوازدهه و میزان کمی از طریق روده کوچک جذب می شود. جذب روی وابسته به سن نیست و با تعدادی از عوامل تغذیه ای مثل وجود امینو اسیدها (بویژه هیستیدین) و لاکتوز و همچنین وجود میزان کم آهن در رژیم غذایی افزایش می یابد.

کمبود دریافت پروتئینها و افزایش دریافت فیتات باعث کاهش جذب روی می شود که این اثر با افزایش دریافت و جذب کلسیم تشدید خواهد شد. روی پس از جذب به کبد منتقل می شود و با آلبومین باند می شود.

مسیر اصلی دفع روی، روده و سپس از طریق کلیه و  پوست است. مقدار کمی از طریق ادرار و ریزش پوست دفع می شود، همچنین در مردان فعالیتهای جنسی با از دست دادن روی همراه است کمبود این عنصر در افراد بالغ برای اولین بار در کشور مصر و ایران مشاهده شد، مورد اصل مرد ۲۱ ساله بود که پسر ۱۰ ساله ای به نظر می رسید. این بیمار مقدار زیادی نان و خاک می خورد.

کمبود روی در بدن

بر اساس آخرین تحقیقات نشان داده شده است که کمبود روی در بدن با بیماریهای روانی و مشکلات اجتماعی ارتباط نزدیک دارد. دانشمندان باور دارند که نورونهای عصبی حمل و نقل روی را بر عهده دارند وقتی میزان روی پایین است فعالیت نورونها کاهش می یابد و باعث رفتارهای نامتعادل می گردد.

دانشمندان هنوز نمی دانند که این رفتار‌ها چطور اتفاق می افتد ولی می تواند به میزان انتقال و قابلیت دسترسی به روی در ارتباط باشد. خیلی از بیماران Carl Pfeiffer از این مشکل رفتاری در عذاب هستند.

بیشترین بیمارانی که این مشکل را به طور مشترک دارند دارای ADHD هستند و یا به نام ODD معروف هستند و یا OCD و CD که از کمبود روی به وجود می آیند.

بسیاری از این بیماران مدت‌ها به روانشناسی مراجعه کردند و با داروهایی مختلف در بیمارستان تحت درمان قرار گرفتند. درصد زیادی از افراد که مبتلا به این بیماری بودند سطوح نامتعادلی از مس، روی، جیوه، کلسیم، کادمیم، منیزیم و منگنز درخون، ادرار و بافت آنها بر طبق آزمایشات شیمیایی که در هزاران بیمار مبتلا انجام شد، داشتند.

Refrences

  • Cousins , R.J (1996) Zinc In: present knowledge in Nutrition (Ziegler, E.E.and Filer, L.j., edc.), 7 th ed., pp.293? 306. International Life Scinces Institute Press, Washington, DC.
  • King, J.C. & C.L. Keen (1999) Zinc. In: Modern Nutrition in Health and Disease, (Shils, M. E. Olson, J.A, Shike, M, & Ross, C.A, eds) , 9th, pp. 223? 240. Williams & Wilkins, Baltimore , MD.
  • (۱,۲ Prepared By): Robert J. Cousins, ph. D. Boston Family Professor of Nutrition Food Science & Human Nutrition Dept. University of Florida, 201 FSHN
  • Jose G.Dorea, ph.D. “Zinc and Copper in breast milk and in hom- prepared mike as function of infant’s age. “Department of Nutrition, Universidade de Brsdilia, 70910, 970 Brasilia, DF, Brzil.
  • Payton, K.B, Flanagan,. P.R, Stinson, E.A, chodir ker, D.P, Chamberlain , M.J, Valvberg. L.S. “Technique for determination of human zinc absorption from measurement of radioactivity in the body.” (۱۹۸۲ Dec 01). Journal Article, Gastroenterology, Vol/ Issue: 83:6 Departments of Medicine and Nuclear Medicine, university Hospital Lon don, Ontario, Canada.
  • Griffin, Ian-BAYLOR col of MED; kim, Sandra-BAYLOR Col of MED, Abrams, steven-steve; “zinc Metabolism and Zinc kinetics in children with stablecrohn’s Disease (cd)” publication Acceptance data (2000.Dec 1); pub date (2001, March 31), Journal of Federation of American Societies for Experimental Biology.
  • William j. Walsh, “Zinc Dfeficiency, Metal Metabolism, and Behavior Disorders” (۲۰۰۴) Health Research Institute.
  • Cunningham-Rundles, C., et al., “Zinc deficiency, depressed thymic hormones and T-lymphocyte dysfunction in patients with hypogammaglobulinemia”, Clin. Immunol. Immunopathol., 21:387(1981).
  • Good, R.A., et al., “Zinc and immunity”, in Clinical, Biochemical, and Nutritional Aspects of Trace Elements, Prasad, A.S. Ed., Alan R. Liss, New York (1982).
به این پست رای بدهید
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
خرید فایل
خرید فایل
وب‌سایت خرید فایل از سال 1395 شروع به فعالیت و ارائه خدمات به دانشجویان گرامی کرده است. البته فایل‌هایی که در این وب‌سایت به فروش می‌رسد، صرفاً به عنوان منبعی برای استفاده دانشجویان در تحقیق خود است و هرگونه سوءاستفاده از آنها، به عهده خود فرد می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

معادله امنیتی *محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.