3000 تومان

تحقیق روش ساختن قالب های آرالدایتی

فهرست مطالب این مقاله

تعداد صفحات: ۳۵ | قابل ویرایش

مقدمه:

پلاستیک یا رزین های مصنوعی

پلاستیک، رزین و یا صمغ مواد شیشه ا ی مانندی هستند که در اثر حرارت، فشار و مواد شیمیایی می توان آنها را به اشکال گوناگون تبدیل نمود.

 انسان هزاران سال برای تهیه وسایل وادوات زندگی خویش از سنگ استفاده می نموده است که به نام حکومت سنگها معروف شده بود. ولی پس از پیدایش آهن دوران حکومت سنگها سپری شده و آهن، فولاد، جایگزین آن گردید.

اما انسان محقق از پا ننشست و در تکاپوی عناصر جدیدی بود که بتواند ارزانتر از فولاد وارد بازار صنعت کنند. که زمینه هایی برای شناخت پلاستیکها فراهم گشت. البته بیش از نیم قرن در حالیکه ماده جدیدی به نام پلاستیک شناخته شده و دوران شکوفایی خود را آغار کرده و زمینه سازی می نمود ولی دانش و اطلاعات محققین در فراهم آوردن بسیار ناچیز و جزئی بود.

اما با گذشت زمان این ماده هم سیر تکاملی خود را همراه با پیشرفت علم و دانش و به دنبال آن تکنولوژی ساخت و متالوژی ساختاری بطور معجزه آسائی اهمیت بخشید و به صورت یک ماده جهانی با مصارف متنوع ارزان و بادوام درآمد.

 اولین پلاستیکی که مورد استفاده بشر قرار گرفت رزینی بود که در دل طبیعت نهفته بود و از تنه درختان بدست می آمد ولی به لحاظ محدودبودن مقدار و خواص مکانیکی آن محققین به کمک دانش خواص مکانیکی و شیمیایی آن را مورد بررسی قرار داده و به اسرار نهفته درونی آن پی بردند.

همین مطالعات زمینه را برای دستیابی به رزین مصنوعی فراهم نمود که نه تنها از لحاظ خواص با رزین های طبیعی قابل قیاس نبود بلکه خواصی از آنها بروز کرده که در رزین های آفریده در طبیعت یافت نمی شد.

روش ساخت قالب های آرالدایتی

با توجه به پیشرفت صنعت و نیاز صنایع ماشین سازی و تولید قطعات یدکی به صورت ریخته گری ساختن مدل های اولیه برای صنایع اجتناب ناپذیر گردیده و در این رابطه علم و هنر مدلسازی پا به پای صنایع گسترش پیدا نموده تا آنجا که امروز برای تولید قطعات با تیراژو تنوع بالا در روشهای مختلف نیاز به مدلی داشته که بتواند تعداد قابل توجهی از قطعات صنعت را تولید نماید و برای این هدف مدلهایی قابل قبول است که دارای شرایط ذیل باشد:

  • دارای سطوحی صاف و صیقل شده
  • استحکام در مقابل ضربه و کوپه های فرم گیری
  • مقاومت در مقابل سایش
  • مقاومت در مقابل خورندگی
  • عمر مفید
  • تولید سهل تر به لحاظ متوقف نشدن خط تولید و سرعت درفرم گیری

تمام شرایط فوق در مدل های آرالدایت به صورت چشمگیروجود داشته و همچنین با پیشرفت روزافزون، صنایع و تولیدات سرامیک، جایگزین شدن مدلهای آرالدایت به جای مدلهای دیگر تشدید نمود و روند تولید به این شکل جایگاهی خاص در صنعت ریخته گری و سرامیک به آرالدایت داده بطوریکه امروزه اکثر مدلهای ما در این دو رشته به صورت رزین ساخته می شود. در اشکال صفحه بعد  دو نمونه از مدلهای آرالدایتی به همراه قالب های نگاتیو آنها مشخص شده اند.

 در شکل فوق مدل آرالدایتی به وسیله قالب نگاتیو ۳ تکه که با هم بوسیله پین و بوش راهنما مقید می شوند ساخته می شود.

طراحی و ساخت قالب منفی Negative

 الف: ارتفاع میز کار را  متناسب با وضعیت مجری و سطح آن را تراز نموده

ب: مدل اولیه را روی میز کار بطوریکه فاصله کلاف از طرفین یکنواخت باشد ثابت می کنیم.

 ج: کلاف را از طرفین مدل اولیه طوری در نظر می گیریم که میزان ضخامت( فاصله بین مدل اولیه با دیواره کلاف) بین ۱.۵-۲ سانتیمتر و کاملاً یکنواخت باشد.

 مدل اولیه را با محلول QZ-5101 و چنانچه دارای رطوبت باشد با محلول QZ-5111 آغشته می کنیم و پس از آنکه کاملاً خشک گردید با یکی از محلولهای جداکننده QZ-11 و QZ-13 و QV-5110 آغشته کرده تا رنگ مات در تمام قسمت های رؤیت گردد لازم است محلول جداکننده روی صفحه ای که مد ل روی آن ثابت شده و دیواره های کلاف تا ارتفاعی که برای پشت قالب در نظر گرفته شده مالیده شود پس از خشک شدن با برس یا پارچه نرم کاملاً پولیش گردد تا رنگ براق مدل و کلاف مشهود شود.

 چ: چون قالب Negative را می توان بعنوان قالب مادر در نظر گرفت. لذا کاربرد آن تقریباً برابر کاربرد مدل اولیه است. پس بکاربردن آرالدایت با کیفیت کمتر و انعطاف پذیری بیشتر مانعی ندارد و به همین لحاظ از رزین SV410 با هاردنر HY-2440 (ژلکت) به نسبت مشخص شده در جدول کاملاً مخلوط کرده و روی مدل و صفحه زیر مدل را تا کناره های کلاف می پوشانیم.

روش افزودن هاردنر

چنانکه متذکر شدیم پس از به هم زدن رزین و اطمینان از یکنواخت شدن آن درب مخصوص هاردنر را بوسیله حلقه تعبیه شده از قوطی جدا نموده و کمی قسمت بالائی آن را می فشاریم تا مقطع آن به صورت بیضوی درآید یعنی لبه قوطی لنچه پیدا کند از همین قسمت هاردنر را در قوطی رزین می ریزیم و آن را با فاصله از صورت نگهداشته آرام آرام بهم می زنیم و مرتب سرعت مخلوط کردن را اضافه می نمائیم تا زمانیکه یکنواختی رزین و هاردنر مشاهده گردد البته باید دقت به زمان ژله شدن با احتساب زمان ریخته گری یا مالیدن رزین ساخته شده روی مدل داشته باشیم.

 در زمان مخلوط کردن هاردنر و رزین گازهایی متصاعد می شود که از نظر تنفس سوء بهداشت داشته و همچنین به دلیل مراحل کاری خاص کارگاه رزین کاری باید دارای مشخصات خاصی باشد که از جمله می توان ارتفاع بلند سقف، مجهز به سیستم تهویه، جرثقیل سقفی، جرثقیل متحرک، روشنایی متناسب و …. باشد. نمونه ای از کارگاه رزین کاری در شکل ذیل مشاهده می شود.

به این پست رای بدهید
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
خرید فایل
خرید فایل
وب‌سایت خرید فایل از سال 1395 شروع به فعالیت و ارائه خدمات به دانشجویان گرامی کرده است. البته فایل‌هایی که در این وب‌سایت به فروش می‌رسد، صرفاً به عنوان منبعی برای استفاده دانشجویان در تحقیق خود است و هرگونه سوءاستفاده از آنها، به عهده خود فرد می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

معادله امنیتی *محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.