2000 تومان

تحقیق ریخته گری (متالوژی)

فهرست مطالب این مقاله

تعداد صفحات: ۷۳ | قابل ویرایش

فهرست مطالب تحقیق ریخته گری (متالوژی)

عنوان                                           صفحه

فصل اول                                     ۲

مقدمه                                           ۳

تاریخچه ریخته گری و فلز کاری در ایران                        ۴

نوع شغل                                     ۶

عمده فروشی یا خرده فروشی                            ۷

نوع تولیدات ، خدمات ، فهرست تولیدات و خدمات              ۷

فوم های فلزی                                    ۸

انواع خدمات ارائه شونده در متالوژی                       ۱۰

لیست محصولات                                 ۱۲

خدمات                                           ۱۴

فصل دوم                                     ۱۸

نیروی کار و استاندارد های نیروی مشغول به کار                     ۱۹

مشخصات شرکت ریخته گری                           ۲۰

ایمن سازی در کارخانه های ریخته گری                       ۲۶

فصل سوم                                     ۳۶

رقبا و مصرف کنندگان نهایی محصولات متالوژی در بازار ایران          ۳۷

مشتریان                                         ۳۷

نحوه اجرای CRM در محیط صنعتی کارگاه های ریخته گری           ۳۸

کانال های بازار یابی                                ۴۰

بازارهای ریخته گری                                  ۴۰

فصل چهارم                                       ۴۳

روشهای جاری فروش محصول                               ۴۴

نمایشگاه محصولات ریخته گری                           ۴۴

اسکان و نحوه تبلیغات                                ۴۷

نوع تبلیغات کالاهای تولیدی و خدمات                        ۴۸

طرحهای توجیهی و امکان سنجی ویژه ریخته گری                    ۵۲

روشهای جاری فروش محصولات                             ۵۴

نوع کالاهای تولیدی                               ۵۵

نحوه طراحی محیط کار                                 ۵۵

طراحی محیط کار                                  ۶۰

سهولت دسترسی مشتری به کالاهای ریخته گری با بازار MCT         ۶۲

فصل پنجم                                    ۶۵

پیشنهاداتی در این شغل                               ۶۶

بحث و نتیجه گیری                                ۶۸

پیشنهادات                                       ۶۹

منابع                                           ۷۰

مقدمه ریخته گری (متالوژی)

نقش اساسی و اهمیت صنایع ریخته گری که تولید کننده قطعات برای صنایع هستند در خودکفایی کشور بر هیچکس پوشیده نیست. دوره آموزشی کاردانی به منظور آموزش ریخته گری به معنای علم و فن شکل دادن فلزات از طریق ذوب فلز و ریختن ماده مذاب در قالب و انجماد مذاب برای بدست آوردن خواص متالوژیکی مطلوب آن ، تدوین شده است و هدف از آموزش آن ، تربیت کاردان برای بهره برداری و اجرای با آگاهی در زمینه های علمی و فنی ریخته گری می باشد.

طو ل متوسط آموزشی این مجموعه باکار آموزی ۲ سال است و برنامه های درسی آن در ترم ۴ ترم برنامه ریزی می شود و علاوه بر دروس نظری ازمایشگاهی و کارگاهی ، ۴ ماه کارآموزی (۴ واحد ) اختصاص می یابد. طول هر ترم ۱۷ هفته آموزش کامل است -هر واحد درس نظری ۱۷ ساعت و عملی و آزمایشگاهی ۳۴ ساعت و کارگاهی ۵۱ ساعت و کارآموزی حداقل ۷۲ ساعت است. کارآموزیها در واحدهای ذیربط انجام می یابد.

تاریخچه ریخته گری و فلزکاری در ایران

لرستان

اگر درباره مفرغهای لرستان، که در نواحی کوهستان‌های غربی ایران است، مختصری گفتگو نشود، شرحی که ما در بالا دربارهً مفرغ و آهن ایران داده‌ایم، کامل نخواهد شد. تقریباً از سال ۱۹۳۰ به بعد تعداد زیادی اشیاء فلزی زیبا در بازار عتیقه فروشان جهان ارائه می‌شد که توسط خاک برداران غیر مجاز قاچاق گورستانهای قدیمی پیدا شده بود، این عده توجه کرده بودند که مقبره‌هایی که دور و بر آنها به دقت با سنگ مفروش شده دارای زیور آلات و هدایایی است که با مردگان روزگاران کهن، که تا کنون تمدن آنها ناشناخته مانده است، دفن شده‌اند.

طرح و هنرهای دستی که روی این اشیاء بکار رفته چنان زیبا و دل‌انگیز و عالی‌ است که کارشناسان را به شگفتی آورده است. پاره‌ای از این اشیا دارای حروف آشوری است که تاریخ و ساختشان را کاملاً مشخص می‌کند. چند تا از آنها متعلق به سدهً دوازدهم و دهم پیش از مسیح است، اما بیشتر به سده‌های هشتم و هفتم پیش از مسیح تعلق دارند.

پارت‌ها و ساسانیان

پس از سقوط شاهنشاهی هخامنشی در حلمه اسکندر، جانشینان اسکندر مقدونی، سلوکی‌ها، از اتحادی که در جهان متمدن آن روز تحت سلطهً تمدن یونان بوجود آمده بود، ثروتمند شدند. آنها راه‌های تجاری میان هند و چین و مدیترانه را در اختیار گرفتند. ایران آهن و مس و قلع و سرب را از معادن دولتی صادر می‌کرد و فولاد هند که از طریق ایران فرستاده می‌شد، برای بازرگانان ایرانی متضمن سود هنگفتی بود.

در مدت پادشاهی پارت‌ها (۲۵۰ پیش از مسیح تا ۲۲۴ پیش از مسیح) روم در تجارت فلزات عامل اقتصادی مهمی به شمار می‌رفت که تمام تولید ایران را به اضافه کالاهای عبوری از هند به خود اختصاص می‌داد. سکه‌های نقره پارت‌ها باید مقادیر بسیار زیادی ضرب شده باشد. هنگامی که نویسنده پیش از جنگ جهانی دوم در ایران می‌زیست، سکه‌های چهار درهمی پارتی در مناطق دورافتاده به عنوان پول بکار برده می‌شد؛ آن هم فقط از لحاظ مقدار نقره‌ای بود که در آن وجود داشت.

دودمان ساسانی پس از پارتها روی کار آمدند (۲۲۴ – ۶۵۶ میلادی) تمدن و هنر و صنایع دستی هخامنشی را زنده کردند. فراورده‌های فلزی ساسانیان در روزهای تیره و تار عصر تاریک اروپا به ویژه از طریق بیزانس به آن قاره وارد شد و به گونه‌ای که روش فنی ما را تحت نفوذ قرار داد. آنچه را که ما امروز هنر اسلامی می‌نامیم در اصل بر پایهً سنت و مهارت و استادی صنعتگران ساسانی است.

فوم های فلزی

بنظر میرسد که صنایع حمل و نقل شامل حمل و نقل زمینی، ریلی، هوایی، دریایی، بویژه صنعت خودرو و همچنین صنایع ساختمانی نقش عمدهای در توسعه صنعتی و اقتصادی کشورها داشته و گرایش این صنایع به مصرف هر خانواده از مواد مهندسی در توسعه آن خانواده نقش خواهد داشت . کاربرد مواد سبک و فوق سبک در صنایع حمل و نقل و صنایع ساختمانی گرایشی است که علائم آنرا بوضوح میتوان ملاحضه نمود .

سبک سازی خودروها از زمان بحران نفت شروع شد و همچنان ادامه دارد . تمایل به کاهش مصرف سوختهای فسیلی موتور محرکی برای تحقیق و توسعه در صنعت خودرو جهت دستیابی به حداقلها در مصرف انرژی در این صنعت به شمار میرود . صنایع ساختمانی نیز جزو صنایعی است که نقش آن در توسعه اقتصادی اهمیت داشته و هر گونه جهت گیری خاص در آن تعیین کننده سرنوشت صنایع زیر مجموعهاش خواهد بود . سبکسازی مصالح و مواد قابل استفاده در صنایع ساختمانی نیز اهمیتی مشابه صنعت خودرو دارد.

دلیل آن البته حجم مبادلاتی مالی قابل توجه در این بخش است . چرا سبک سازی اهمیت دارد؟ دلیل یا دلایل آن چه میتواند باشد؟ سبک سازی در صنایع ساختمانی دلایل متعددی دارد که توانایی در ساخت ساختمانهای بلند مرتبه و آسمان خراش ها مهمترین آنهاست .

ریخته گری توپر

بفرآیند ریخته گری توپر از جمله فرآیند های ریخته گری است که در اواسط قرن بیستم وارد عرصه صنعت شده و قبل از آن سابقه ای نداشته است. دلیل این موضوع نیز وابستگی فرآیند به کاربرد ماده پلی استایرین است که خود در سالهای ۱۹۳۰ به بعد وارد چرخه تولید و مصرف شده و قبل از آن حضور نداشته است.

روش ریخته گری توپر در تولید قطعات بسیار بزرگ از یک طرف و قطعات کوچک و متوسط از طرف دیگر (در صنعت خودرو) مصرف داشته و در سالهای اخیر تولید قطعات به این روش بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در صنعت کشور تولید قطعات بسیار بزرگ صنعتی بویژه قالب های بزرگ (قالب های قطعات بدنه- منظور قالبهای برش و کشش است) مورد استفاده در صنعت خودرو و تولید قطعاتی مانند سیلندر و سرسیلندر و سایر قطعات موتور در حال حاضر در برخی کارخانجات به این روش تولید می شود.

به این پست رای بدهید
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
خرید فایل
خرید فایل
وب‌سایت خرید فایل از سال 1395 شروع به فعالیت و ارائه خدمات به دانشجویان گرامی کرده است. البته فایل‌هایی که در این وب‌سایت به فروش می‌رسد، صرفاً به عنوان منبعی برای استفاده دانشجویان در تحقیق خود است و هرگونه سوءاستفاده از آنها، به عهده خود فرد می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

معادله امنیتی *محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.