1000 تومان

تحقیق Olap چیست و چگونه کار می کند؟

فهرست مطالب این مقاله

تعداد صفحات: ۵۴ | قابل ویرایش

فهرست مطالب

۱- مقدمه………………………………………………………………………………………………………………………………. ۱

۲- تاریخچهSql Server…………………………………………………………………………………… 1

۲-۱- Sql Server  چیست ؟…………………………………………………………………………………………. ۲

۲-۲- اهداف  Sql Server…………………………………………………………………………………………….. 3

۳-آشنایی با Analysis Services  و نحوه نصب آن……………………………………………………………………. ۴

۴- نصب پایگاه داده و منبع آن…………………………………………………………………………………………………… ۶

۵- نحوه ایجاد Cube…………………………………………………………………………………………………………….. 10

۶- پیمانه چیست؟                                                                                                          ۱۱

۶-۱- نحوه اصافه کردن بعد به مکعب………………………………………………………………………………… ۱۴

۶-۲- طراحی منبع و پردازش مکعب ………………………………………………………………… ۱۶

۶-۳- ایجاد مکعب پدر و فرزند………………………………………………………………………………………… ۱۸

۶-۴- ویرایش اطلاعات مکعب ……………………………………………………………………… ۲۰

۷- سرجمع (Aggregation) چیست؟…………………………………………………………………….. ۲۳

۷-۱- درک مفاهیم انبار کردن داده ها ………………………………………………………………… ۲۴

۷-۲- درک مفاهیم انبار داده خاص  (Data Marts)……………………………………………….. 25

۷-۳- ایجاد انبار داده ها …………………………………………………………………………….. ۲۶

۸- سرویسهای Meta data……………………………………………………………………………….. 27

۹- عضو محاسبه شده  Calculated Member  …………………………………………………………. ۲۸

۹-۱- ایجاد عضو محاسبه شده……………………………………………………………………….. ۲۸

۹-۲- چگونگی مشاهده اطلاعات عضو محاسبه شده………………………………………………….. ۳۳

۹-۲-۱- Roles در مکعب چیست ؟…………………………………………………………. ۳۴

۹-۲-۲- نحوه ایجاد Role  در مکعب………………………………………………………… ۳۵

۹-۲-۳- نحوه ایجاد Role در بانک اطلاعات ……………………………………………….. ۳۷

۹-۲-۴ – خواص اعضا (member property)…………………………………………….. 38

۱۰- نحوه ایجاد  Member Property…………………………………………………………………… 38

۱۱- ایجاد ابعاد مجازی …………………………………………………………………………………….. ۳۹

۱۲- استخراج داده چیست ؟   (    Olap Data Mining)………………………………………………. 41

۱۳- نحوه ایجاد Data Mining Model…………………………………………………………………. 42

۱۴- فهرست منابع                                                                                                         ۴

چکیده

MS SQL Server یکی از سیستم های مدیریت بانک های اطلاعاتی رابطه ای (Relational) است که توسط شرکت مایکروسافت ارائه شده است. SQL Server از مدل سرویس دهنده – سرویس گیرنده (Client/Server) تبعیت می نماید.

در این مدل ، درخواست های (InQuery) سرویس گیرندگان برای سرویس دهنده ارسال و در سمت سرویس دهنده بررسی و آنالیز می گردند.

در ادامه ، پردازش های‌ مورد نیاز  بر روی اطلاعات ذخیره شده در بانک های اطلاعاتی انجام و در نهایت ، نتایج برای سرویس گیرنده ارسال خواهد شد .MS SQL Server با استفاده از  مجموعه عناصری ( Components ) که به صورت هدفمند اجراء می­گردند ، قادر به تامین نیازها و درخواست ها  از مخازن داده (Data Storages) می باشد . مخازن داده در SQL Server به دو روش زیر مدیریت می گردند:

  • OLTP ( برگرفته از  OnLine Transaction Processing System )
  • OLAP ( برگرفته از OnLine Analytical Processing System )

در مدل OLTP ، مخازن داده به صورت جداول رابطه ای که عموما” به جهت جلوگیری از تکرار و ناهمگونی اطلاعات به صورت هنجار (Normalize) درآمده اند، سازماندهی می شوند. این نوع از بانک های اطلاعاتی برای درج و تغییر سریع اطلاعات توسط چندین کاربر بطور همزمان مناسب می باشند.

در مدل OLAP مخازن داده جهت تجزیه و تحلیل و خلاصه سازی حجم زیادی از اطلاعات سازماندهی می شوند. مخازن داده و ارتباط بین اطلاعات در این مدل توسط SQL Server مدیریت می گردد.

مقدمه

امروزه پس از جمع آوری و بدست اوردن اطلاعات، تجزیه و تحلیل داده ها ، یکی از مهمترین  کارهای بانک های اطلاعاتی می باشد . بر همین اساس اکنون یکی از مهمترین معیار تشخیص بانک اطلاعاتی برتر ، امکانات تجزیه و تحلیل  داده ها در آن بانک می باشد .

از جمله فناوریهای  جدید  در جهت تحلیل داده  ، سیستم Olap  می باشد . Olap که در چند سال اخیر مطرح گشته است و هر ساله راه تکامل خود را طی می نماید یک قابلیت وصف ناپذیر در جهت بدست آوردن اطلاعات کامل تر و دقیق تر از داده های موجود در پایگاه داده ها  می باشد .

درسالهای گذشته و قبل از مطرح شدن عملیات Olap ، نگهداری اطلاعات گذشته یا انبارکردن داده ها مطرح نبود  اما اکنون  جهت تحلیل داده ها برای انجام عملیات Olap   نیازمند انبار کردن داده ها می باشیم . جهت بررسی به عملکرد Olap میتوان  به نرم افزار های پایگاه داده قدرتمند مانند  Sql Server  یا Oracle مراجعه نمود و با نحوه عملیات Olaping آشنا شد .

بر همین اساس از آنجا که کار با Sql Server   راحت تر و در عموم بیشتر کاربرد دارد و همچنین آشنایی با آن نزد برنامه نویسان پایگاه داده بیشتر است ، بحث Olaping در این مقاله در Sql server 2000 مطرح می گردد.

تاریخچه SQL SERVER

IBM در دهه ۷۰ زبانی  با نام  SEQUEL را خاص پرس و جو  (QUERY) از پایگاههای داده ابداع کرد این واژه معادل زبان پرس و جوی ساخت یافته می باشد.

به مرور بخشهای جدیدی به این زبان اضافه شد تا جاییکه دیگر نه تنها برای پرس و جو بلکه برای ساخت و مدیریت پایگاههای داده و موتور ایمنی پایگاه داده نیز بکار می رفت . IBM   این زبان را به عموم عرضه کرد و پس از آن SQL نامیده شد.

موتور پایگاه داده امروزی ویرایش متعددی از SQL را بکار می برند . ویرایش مورد استفاده  SQL SERVER نیز (T-SQL) TRANSACT –SQL نام دارد.

مایکروسافت در ابتدا SQL SERVER  را با همکاری SYBASE  برای اجرا در محیط OS/2 طراحی کرد ، هنگامیکه مایکروسافت و  IBM از هم جدا شدند ، مایکروسافت کار را با سیستم عامل جدید و شبکه خود تحت عنوان سرویس دهنده  پیشرفته ویندوز NT ادامه داد . در این مقطع مایکروسافت تصمیم گرفت  SQL SERVER را شخصا برای محصول جدید خود NT  توسعه دهد. نام این محصول جدید  SQL SERVER 4.2  بود که بعدها به ۴.۲۱ ارتقا یافت.

پس از جدا شدن مایکروسافت و SYBASE، شرکت اخیر موتور پایگاه داده خود را برای اجرا بر روی ویندوز NT  توسعه داد. این محصول (SYBASE ADAPTIVE SERVER  ENTERPRISE ) نامیده میشود .و مایکروسافت ویرایش ۶ وسپس ۵/۶ را عرضه کرد. ویرایش ٧ این محصول با قابلیت اجرا در محیط های NT و ویندوز های ۹۵ و ۹۸ معرفی شد . در این ویرایش تفکیک عمده ای نسبت به کد SYSBASE ایجاد شده است.

نحوه ایجاد Cube

کار را بر روی بانک اطلاعاتی  Tutorial که مربوط به یک فروشگاه بزرگ میباشد ، دنبال میکنیم و این بانک شعب مختلفی در آمریکا، کانادا، مکزیک  دارد و مدیریت فروشگاه نیازمند تحلیل فروش محصولات خود و مشتریان در سال ۱۹۹۸  میباشد.

برای این کار با ساختن یک مکعب و تعریف ابعاد آن می توان بسرعت به تجزیه و تحلیل داده ها پرداخت.

برای ایجاد مکعب مراحل زیر طی می شود:

در پنجره Analysis Manager  در زیر قسمت بانک Tutorial بر روی گزینه Cube Folder کلیک راست کرده و گزینه  New Cube انتخاب و سپس گزینه Wizard انتخاب شود.

حال زمان تعریف پیمانه یا (Measure) می باشد اما قبل از آن نیاز به آشنایی با اصطلاح جدیدی است.

این اصطلاح جداول Fact یا (Fact Table) می باشد . در اکثر طراحی های پایگاه داده  انبار کردن داده ها حول محور جدول Fact متمرکز می شود . این جداول منابع مرکزی اطلاعاتی است  که انبار دادهای بر اساس آن ساخته میشود ، برای درک بیشتر به مثال های زیر توجه شود:

برای تولید لوازم آرایشی جدول Fact  میتواند شامل اطلاعاتی نظیر محصولات فروش رفته ، خریداران محصول ، مبلغ فروش ، قیمت تمام شده کالا ، قیمت عمده فروشی و تاریخ و زمان میباشد . سپس میتوان از این جداول برای پاسخ به سؤالاتی نظیر  فروش ماهانه و یا درآمد روزانه استفاده کرد.

به این پست رای بدهید
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
خرید فایل
خرید فایل
وب‌سایت خرید فایل از سال 1395 شروع به فعالیت و ارائه خدمات به دانشجویان گرامی کرده است. البته فایل‌هایی که در این وب‌سایت به فروش می‌رسد، صرفاً به عنوان منبعی برای استفاده دانشجویان در تحقیق خود است و هرگونه سوءاستفاده از آنها، به عهده خود فرد می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

معادله امنیتی *محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.