6000 تومان

گزارش کارآموزی عملیات نقشه برداری (ترازیابی)

فهرست مطالب این مقاله

تعداد صفحات: ۱۲ | قابل ویرایش

فهرست راهنما

عنوان                               صفحه

مقدمه   ……………………………………………………………………………… ۳

روش ترازیابی مستقیم………………………………………………..  ۴

دستگاه نیوو(دوربین ترازیاب) ………………………………  ۶

شرح عملیات    …………………………………………………………………. ۸

چندنکته………………………………………………………………………….. ۹

مقدمه

اری بشر از گذشته به دنبال روش هایی برای مخاسبه ی ارتفاع دو نقطه نسبت به هم بوده است. تهیه نقشه ی دقیق و استفاده صحیح از آن، در طرح و اجرای هر پروژه ای یکی از عوامل مهم موفقیت آن پروژه بشمار می رود و برای تحقق این امر است که متخصصین نقشه برداری همواره کوشش می نمایند تا با دست یابی به روش ها و وسایل جدید، راه را برای آیندگان بخصوص دانش پژوهان و دانشجویان، هموارتر نموده در اجرای پروژه های عمرانی هر چه موفق تر عمل نمایند.

تحقیقات و کوشش بسیار متخصصین در زمینه محاسبه ارتفاع نقاط در نقشه ها و مخصوصا نقشه های توپوگرافی نتایج مطلوبی را در بر داشته است که یکی از آنها دستیابی به روش های اندازه گیری غیر مستقیم فواصل می باشد. در این روش ارتفاع د نقطه نسبت به هم و سطح مبنا بدون اینکه مستقیماً توسط یکه ای پیموده شود، با انجام یکسری اندازه گیری ها و معلومات قبلی بدست میاید.

ترازیابی مستقیم یا هندسی

خوب در ابتدای کار ما با دو نقطه A  و B مواجه هستیم. طبیعتا فاصله ای بین این دو نقطه است که در عملیات قبل به ان پرداختیم. به علت اینکه قالبا فاصله بیش از برد کارامد دوربین یعنی حدود ۱۵ قدم میباشد ما از نقاط کمکی استفاده مینماییم.

برای این کار ما میر یا شاخص مدرج را روی نقطه ی A قرار مدهیم و دوربین را در حدود ۱۵ قدمی ان ما بین دو نقطه و در ان راستا قرار میدهیم. سپس تار بار بالا و پایین را قرایت کرده و اینبار میر را در فاصله ۱۵ قدمی دوربین به سمت نقطه بعدی قرار میدهیم . قرایت عقب و جلو را در جدول یادداشت مینماییم و این عمل را تا رسیدن به نقطه B تکرار مینماییم.

شرح عملیات

پس از دریافت وسایل لازمه از کارگاه نقشه برداری به محوطه دانشکده(محل انجام عملیات ) رفته و پس از مختصری توضیح نحوه انجام عملیات توسط استاد محترم جناب مهندس ، گروهها شروع به انجام عملیات معهود نمودند.خوب محل نقطه ی A در قسمت اتدای پارکینگ کنار معماری ۱ قرار داشت و نقطه ی دوم جلوی پله های معماری ۲ قرار داشت.

پس از تضیحات مهندس عملیات را با قرار دادن میر روی نقطه ی A شروع کردیم. و دوربین را در امتداد A تا B  در حدود ۱۵ قدمی امیر قرار دادیم. سپس انرا تراز و تنظیم نمودیم و به سمت میر نشانه روی کردیم. تار را قرایت نمودیم و انرا در جدول مربوطه یادداشت کردیم که در حقیقت اولین قرایت عقب یا Bs  میباشد.

سپس دوربین را در همان حالت و مکانی که قرار داشت گذاشتیم و میر را برداشته و از کنار دوربین به سمت نقطه B دوباره حدود ۱۵ قدم جلو رفتیم و میر را را همان جا بصورت تراز قرار داده رو به دوربین و با دوربین به ان نشانه رفتیم و تار مورد نظر را یادداشت و قرایت نمودیم که همان قرایت جلو یا Fs  نام دارد.

به این پست رای بدهید
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
خرید فایل
خرید فایل
وب‌سایت خرید فایل از سال 1395 شروع به فعالیت و ارائه خدمات به دانشجویان گرامی کرده است. البته فایل‌هایی که در این وب‌سایت به فروش می‌رسد، صرفاً به عنوان منبعی برای استفاده دانشجویان در تحقیق خود است و هرگونه سوءاستفاده از آنها، به عهده خود فرد می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

معادله امنیتی *محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.