6000 تومان

پایان نامه کاربرد سنجش از دور و اطلاعات ماهواره ای در معادن

فهرست مطالب این مقاله

تعداد صفحات: ۱۱۹ | قابل ویرایش

فهرست مطالب

عنوان صفحه
مقدمه  
فصل اول: تاریخچه سنجش از دور  
کلیات  
تاریخچه مختصری از سنجش از دور  
سیستمهای هوایی  
عکسهای هوائی و سیستم های اسکن کننده هوایی  
رادار هوائی  
سکوهای فضائی  
سایر ماهواره ها  
فصل دوم؛ اصول و مفاهیم سنجش از دور  
کلیات  
اصول و مفاهیم سنجش از دور  
امواج الکترو مغناطیسی ا
انواع ماهواره ها  
فیزیک سنجش از دور  
تعبیر و تفسیر اطلاعات دورسنجی  
شرایط یک مفسر  
عوامل تعبیر و تفسیر  
خصوصیات تصاویر دور سنجی  
مقدمه ای بر ساختار اطلاعات رقومی  
فرمت ذخیره دادهای ماهواره ای  
تصحیح هندسی تصاویر ماهواره ای یا فضائی  
منابع خطا از نقطه نظر هندسی  
سنجنده ها  
اسکنر ها  
سیستم های راداری  
مزایای رادار  
باندهای رادار  
خاصیت پلاریزاسیون  
توان تفکیک در رادار  
پردازش و آشکار سازی تصویر  
فصل سوم: کاربردها زمین شناسی و معدنی  
کاربرد زمین شناسی و معدنی  
فصل چهارم:‍ زمین شناسی عمومی ناحیه ریگان- بم- کرمان  
زمین شناسی عمومی ناحیه ریگان- بم- کرمان  
پردازش داده های ناحیه ریگان- بم- کرمان  
نتیجه گیری  
منابع  

چکیده

این گزارش بر مبنای بررسی های زمین شناسی معدنی در منطقه ای در حدود ۵۰ کیلومتری جنوب ریگان بم- کرمان تنظیم شده است. منطقه مورد بررسی از نظر اکتشاف و پی جوئی منابع مس پرفیری مورد نظر شرکت اکتشاف ملی مس ایران بوده است و فعالیتهای این شکرت در حال حاضر پی جوئی و اکتشاف مقدماتی را پشت سر گذاشته است و وارد اکتشاف نیمه تفضیلی شده است.

بنابراین با شناخت و آگاهی کافی که ما از منطقه و نوع کانی‏سازی و پراکندگی آن در منطقه داریم کافی است که بین اطلاعات ماهواره ای پردازش شده و نقشه های زمین شناسی و ژئوشیمیایی در دسترس ارتباط برقرار کنیم تا در نهایت به روشی دست پیدا کنیم که در موارد دیگر که پروژه پی جوئی و اکتشاف روند طبیعی خود را طی می‌کند بتوانیم به عنوان اولین فاز پی جوئی از  این کلید استفاده کنیم.

برای این منظور سعی شده است که با استفاده از منابع موجود طریقه استفاده از این اطلاعات را مورد بررسی و تحلیل و  تفسیر قرار دهیم.

مقدمه

این گزارش بر مبنای بررسی های زمین شناسی معدنی تنظیم شده است که با استفاده از داده های سنجنده TM ماهواره لندست ۵ در منطقه ای در حدود ۵۰ کیلومتری جنوب ریگان- بم- کرمان صورت گرفته است.

در این بررسی ها سعی شده که توانایی و قدرت اطلاعات TM در  تفکیک واحدهای لیتولوژیکی واقع در منطقه و همچنین نمایش خط واره ها و گسل های اصلی آزموده شود. در حالی که مهمترین و اصی ترین تلاش ما برای به نقشه در آوردن کانیهای رسی که در ارتباط با زونهای آلتراسیون ناشی از محلولهای ئیدروترمال هستند در ادامه صورت گرفت.

اصولا به علت مقیاس خاص تصاویر ماهواره ای که در حدود ماهواره لندست و سنجنده این مقیاس در حدود  است، از این اطلاعات عمدتاً در اولین فاز پی جویی مواد معدنی استفاده می شود.

در این فاز عملیات پی جویی به واسطه این مقیاس کوچک نقاط امیدبخش که می تواند در مراحل بعدی مورد اکتشاف ژئوفیزیکی و یا ژئوشیمیایی قرار گیرد، استخراج می شود.

بسیار حائز اهمیت است که از اطلاعات طیفی TM ماهواره لندست امروزه برای اکتشاف بسیاری عناصر استفاده می شود از قبیل اورانیم مس، سرب، روی، نقره، تنگستن- طلا، نفت و کانیهای صنعتی.

منقطقه مورد بررسی از نظر اکتشاف و پی جویی منابع مس پروفیری مورد نظر شرکت اکتشاف ملی مس ایران بوده است و فعالیت های این شرکت مرحله پی جویی و اکتشاف مقدماتی را پشت سر گذاشته است و وارد اکتشاف نیمه تفضیلی شده است.

تاریخچه مختصری از سنجش دور

سنجش از دور بدون دو دستاورد مهم زیر نمی توانست وجود داشته باشد:

الف) توانائی دور شدن از زمین به حد کافی به طوری که بتوان چشم انداز ارزشمندی به سطح زمین داشت.

ب)اختراع راه های اخذ تصویر.

اولین بالون هوایی گرمی که انسان بر روی آن سوار بود در سال ۱۷۸۳ میلادی به هوا رفت واولین روش ضبط تصویر در سال ۱۸۳۹ اعلام شد.ولی بیست سال بعد این دو دستاورد جدید با همدیگر تلفیق شدند و آن وقتی بود که «گاسپار» توانست با یک بالن به بالا رفته و از آسمان دهکده ای را در نزدیکی پاریس عکسبرداری نماید.

در یک قرن بعد کاربردهای نظامی، پیشرفت سنجش از دور را شدت بخشیدند. در خلال جنگ داخلی آمریکا (۶۵-۱۸۶۱) افراد یونیون به وسیله بالن به بالا فرستاده شدند تا موقعیت دفاعی کنفدراتها در اطراف ریچموند را عکسبرداری کنند.

شناسائی با عکاسی هوایی با استفاده از هواپیمایی موتوردار در خلال جنگ جهانی اول به وقوع پیوست (۱۸-۱۹۱۴) که اولین کاربرد مؤثر عکسهای هوائی را در زمینه های مختلف مثل کارتوگرافی جنگلبانی و زمین شناسی در سالهای بعد ممکن ساخت در طول دهه های ۱۹۲۰ و ۱۹۳۰ دوربینها، فیلمها و وسایل تفسیر عکسهای هوایی به طور قابل توجهی پیشرفت کردند.

شناسائی با عکس هوائی در جنگ جهانی دوم رل مهمی را در بسیاری از عملیات نظامی بازی کرد. قبل از جنگ و در خلال آن رادار بوجود آمد و توسعه یافت و از سنجنده های فروسرخ حرارتی در خلال جنگ به طور آزمایشی استفاده شد.

سیستم های هوائی

سنجش از دور از طریق هواپیما چندین مزیت بر سنجش از دور از طریق فضاپیما دارد ولی دارای عیوبی نیز هست. تجهیز مجدد هواپیما با سنجنده های مختلف مناسبتر و راحتتر بوده و ضبط تصاویر در هر روزی به راحتی انجام پذیر است.

همچنین با پرواز در ارتفاع پائین به دست آوردن تصاویر با قدرت تفکیک مکانی دقیق تر و بدون اثرات اتمسفر امکان پذیر است. در میان عیب های تصویر برداری هائی یکی اینکه هواپیما در معرض تکانهای  مختلف قرار دارد که اعوجاج تصاویر را باعث می شوند و دیگر اینکه گاهی گرفتن اجازه پرواز برای نقاط حساس تقریباً غیر ممکن است.

منابع:

۱-دکتر علی زاده ربیعی، حسین – اصول و کاربرد سنجش از دور – انتشارات مرکز سنجش از دور

۲-مهندس غنی، محمد – پردازش کامپیوتری تصاویر سنجش از دور – انتشارات مرکز سنجش از دور

۳)دکتر کریم پور، محمد حسن ۱۳۷۴ – زمین شناسی اقتصادی کاربردی – انتشارات صالح نشر دانشگاه مشهد

۴) دکتر سراجیان ۱۳۷۹ – جزوه بر گرفته از کلاسهای آموزشی دانشگاه خواجه نصیر

به این پست رای بدهید
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
خرید فایل
خرید فایل
وب‌سایت خرید فایل از سال 1395 شروع به فعالیت و ارائه خدمات به دانشجویان گرامی کرده است. البته فایل‌هایی که در این وب‌سایت به فروش می‌رسد، صرفاً به عنوان منبعی برای استفاده دانشجویان در تحقیق خود است و هرگونه سوءاستفاده از آنها، به عهده خود فرد می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

معادله امنیتی *محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.