3000 تومان
  • خرید فایل
  • دانلود ها
  • پایان نامه بررسی مقایسه حساسیت کنتراست عینک و لنز تماسی نرم در افراد ۲۰ تا ۳۰ سال مراجعه کننده به کلینیک چشم پزشکی

پایان نامه بررسی مقایسه حساسیت کنتراست عینک و لنز تماسی نرم در افراد ۲۰ تا ۳۰ سال مراجعه کننده به کلینیک چشم پزشکی

فهرست مطالب این مقاله

تعداد صفحات: ۵۸ | قابل ویرایش

فهرست مطالب

عنوان                                                                                               صفحه

چکیده ……………………………………………………………………….. ۹

مقدمه ……………………………………………………………………….. ۱۰

فصل اول : معرفی پژوهش …………………………………….. ۱۱

بیان مسئله………………………………………………………………. ۱۲

اهمیت مسئله…………………………………………………………….. ۱۲

تعریف مفاهیم ………………………………………………………… ۱۴

فصل دوم : مبانی نظری پژوهش…………………………….. ۱۵

حساسیت کنتراست ……………………………………………………. ۱۶

کنتراست…………………………………………………………………….. ۲۱

تست حساسیت کنتراست ……………………………………………. ۲۲

تست csv1000……………………………………………………………….. ۳۳

فصل سوم : بررسی متون – اهداف – فرضیه ……… ۳۶

مروری بر تحقیقات گذشته …………………………………… ۳۷

اهداف –  فرضیه………………………………………………………. ۳۹

فصل چهارم : روش تحقیق …………………………………….. ۴۱

انتخاب جامعه آماری ……………………………………………. ۴۲

روش انجام آزمون ………………………………………………….. ۴۲

فصل پنجم : نتایج و نمودارها ………………………… ۴۹

نتایج ……………………………………………………………………….. ۵۰

نمودارها …………………………………………………………………. ۵۲

فصل ششم : بحث و نتیجه گیری…………………………….. ۵۳

بحث و نتیجه گیری ……………………………………………….. ۵۴

منابع  …………………………………………………………………….. ۵۶

چکیده

در این تحقیق مقایسه حساسیت کنتراست بین عینک و لنز تماسی نرم در افرادی که از عینک و لنز استفاده می کردند مورد ارزیابی قرار گرفت ، افراد مورد آزمون از بین مراجعین به کلینیک فوق تخصصی چشم پزشکی بصیر در رده سنی ۳۰-۲۰ سال بودند که حدت بینایی ۲۰/۲۰ یا بهتر را با عینک و لنز تماسی نرم داشتند .

این افراد با استفاده از دستگاه حساسیت کنتر است  E1000csv در ۲ مرحله با عینک و لنزتماسی نرم تست شدند . از افراد ، ردیف های D(18cpd),C(12cpd),B(6cpd),A(3cpd) به ترتیب پرسیده شد و نتایج حاصله روی فرم مخصوص CSV1000 به طور جداگانه رسم شد و بررسی ها نشان داد که درتمام ردیف ها تفاوت معنی داری بین حساسیت کنتراست عینک و لنز تماسی نرم مشاهده نشد .(P> 0/05)

همچنین حساسیت کنتر است هر دو حالت در رنج نرمال جمعیت قرار داشتند .

مقدمه

سیستم بینایی یکی از ارگان های مهم بدن می باشد و چشم بیشترین اطلاعات را از محیط در اختیار انسان قرار می دهد که همواره توسط بیماری های مختلف تهدید می شود . اگر این بیماری ها در مراحل اولیه تشخیص داده شوند شاهد عملکرد مخرب آنها بر روی سیستم بینایی نیستیم ، از آن جایی که مسئولیت تشخیص سلامت و بهبود عملکرد سیستم بینایی بر عهده اپتومتریست می باشد.

لذا یک اپتومتریست باید این توانایی را داشته باشد که با استفاده از تکنیک های دقیق و حساس به ارزیابی سیستم بینایی بپردازد و به پیشگیری و ارجاع بیمار جهت درمان اقدام کند و حتی در جهت تشخیص افتراقی بعضی بیماری ها گام بردارد و فرایندهای درمانی و بهبود بینایی را در افراد بررسی کند.

آنچه امروزه به یقین اثبات شده است این است که علم ( به صورت مکتوب ) با همه محدودیتهای خاص آن تا به امروز کاروان فکر و اندیشه بشری را به سر منزل مقصود هدایت کرده است و از نظر تاثیر گذاری در آموزش راهی بس مطمئن و اثربخش می باشد . امید است این تحقیق اثری مفید در جامعه بشری داشته و مورد قبول درگاه حضرت باریتعالی و مورد استفاده پژوهندگان این علم قرار گیرد.

بیان مسئله

در زمینه تعیین حساسیت کنتراست افراد مایوپ که از لنز تماسی نرم و عینک برای اصلاح عیوب انکساری خود استفاده می کنند تاکنون مقاله علمی در ایران منتشر نشده ، اما تحقیقات متعددی پیرامون این موضوع در کشورهای دیگر انجام گرفته که به عنوان نمونه چند مورد که در دسترس ما قرار داشتند در قسمت منابع ذکر گردیده است.

حساسیت کنتراست

تئوری سه رنگی Helmholtz بیان می کند که در شبکیه چشم ما سه دسته سلول حساس به نور (مخروطی) وجود دارد. سلولهای حساس به نور قرمز ،سلولهای  حساس به نور سبز ،سلولهای  حساس به نور آبی ، که با عنوان سلولهای L, M, S مشخص می شوند، سلولهای S به طول موجهای کوتاه پاسخ می دهند و به رنگ آبی حساس هستند،سلولهای M به طول موجهای متوسط مثل سبز و L به طول موجهای بلند یا نور قرمز حساس هستند و طبق این تئوری هر رنگ از تلفیق این سه رنگ بدست می آید.

ولی هرینگ و دوستانش به این نتیجه رسیدندکه تئوری سه رنگی توصیف کننده تمام رفتار رنگی سیستم بینایی ما نیست، لذا هرینگ این طور پیشنهاد کرد که تشخیص رنگها در سیستم بینایی ما در یک تضاد دو گانه برای رنگها به وجود می آید. به عبارت دیگر رنگهایی مثل زرد، سبز، قرمز، RF

( Receptive Field) رنگی متضادی را ایجاد می کنند که این RFهای متضاد باعث تشخیص و تمایز رنگها می شوند همان طور که RFهای روشنایی باعث تمایز و تفاوت توزیع روشنایی نسبت به مکان می شوند. (G/R, R/G, B/Y)

داخلی ترین لایه عصبی شبکیه شامل فتورسپتورهای نور (مخروطی و استوانه­ای) می باشد. یکی از سه نوع پیگمان رنگی در هر یک از مخروطهای مختلف وجود دارد و به این ترتیب این مخروطها را به طور انتخابی نسبت به رنگهای مختلف آبی، سبز، قرمز حساس می سازد.

کنتراست

کنتراست به عنوان درجه­ی تاریکی به روشنی یک تارگت تعریف می شود. تعاریف مختلفی برای کنتراست در موقعیت های متفاوت به کار می رود، در بسیاری از موارد تعاریف کنتراست به صورت یک نسبت نشان داده می شد تفاوت روشنایی / متوسط روشنایی، این نسبت نشان می دهد که تفاوت کوچک در روشنایی اگر میانگین روشنایی زیاد باشد کم اهمیت است. در زیر ۲ نمونه از رایج ترین تعاریف کنتراست آورده شده:

  • کنتراست weber: ،L به عنوان روشنایی شی و زمینه می باشند.
  • کنتراست Michelson: که وبیشترین و کمترین میزان روشنایی را نشان می دهند. این کنتراست برای الگوهایی که هر دو شکل تاریکی و روشنایی به یک اندازه باشند استفاده می شود.

حروف چارت حدت استاندارد اسنلن بر اساس کنتراست ۹۰ تا ۱۰۰ درصد اندازه گیری می شود که حروف سیاه در زمینه سفید وجود دارد.

فهرست منابع

  1. Clinical Procedures in Optometry – J. Boyd Eskridge , john F.Amos , Jimmy D. Bartlett (1991).
  2. Shiow –wen Liou and Cheng – Jen chiu . myopia and contrast sensitivity function . Current Eye Research , 2001, vol .22 , No.2 pp.81-84 .
  3. Soni , P . sarita et al . Is binocular contrast sensitivity at distance with multifocal soft contact lenses used to correct presbyopia? Optom vis sci , 2003,80(7) .
  4. Elliott et al . Relative sensitivity of clinical tests to hydrophobic lens – induces corneal thickness changes . Optom vis sci , 1993 Dec , vol – ۷۰ , No .12 , pp.1044-1048 .
  5. Collins , Garney . Effect of hydrogel lens wear on contrast sensitivity . Am J optom physiology opt . 1998 Apr , vol . 65 , No . 4،۱۳۳-۱۳۸.
  6. Bosse Je . Anargment for the inclusion of contrast sensitivity testing into the routine optometric regimen . N Engl optom . 1990,vol 42,pp.6-10.
  7. Wachler , B.S.B , Phillips,C.L , Schan zlin, D.J. Krueger , R.R . CLAO journal , 1999 Jan , vol . 25 . No . 1 . pp. 48.51.
  8. Kirk Patrick . D.L, Roggenkamp, J.R. Effects of soft contact lenses on contrast sensitivity – American Journal of optometry And physiological optics 1985 , vol . 62, No.6, pp. 407 -412.
به این پست رای بدهید
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
خرید فایل
خرید فایل
وب‌سایت خرید فایل از سال 1395 شروع به فعالیت و ارائه خدمات به دانشجویان گرامی کرده است. البته فایل‌هایی که در این وب‌سایت به فروش می‌رسد، صرفاً به عنوان منبعی برای استفاده دانشجویان در تحقیق خود است و هرگونه سوءاستفاده از آنها، به عهده خود فرد می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

معادله امنیتی *محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.