2000 تومان

گزارش کارآموزی در مرکز تحقیقات کشاورزی

فهرست مطالب این مقاله

تعداد صفحات: ۱۳۴ | قابل ویرایش

فهرست

مقدمه                                                                                                              ۱

کشت ذرت                                                                                                        ۲

سویا                                                                                                               ۵

تقسیم بندی فهر                                                                                                   ۷

شرح مراحل رویشی                                                                                             ۷

شرح مراحل زایشی                                                                                              ۸

کنجد                                                                                                                ۹

بادام زمینی                                                                                                       ۱۰

گندم                                                                                                               ۱۴

مراحل تولید بذر                                                                                                 ۱۵

دورگ گیری گندم                                                                                               ۱۷

مراحل تولید ژرم پلاسمای جدید گندم                                                                         ۱۸

افات گندم                                                                                                        ۲۱

علفهای هرز گندم و مبارزه انها                                                                               ۲۲

تسطیح اراضی                                                                                                  ۲۳

گوجه فرنگی                                                                                                    ۲۴

مارچوبه                                                                                                         ۲۵

هندوانه                                                                                                           ۲۸

یونجه                                                                                                            ۳۱

کالیبراسیون سمپاشها                                                                                           ۳۶

بررسی مدیریت تلفیقی علفهای هرز لوبیا چشم بلبلی                                                         ۳۹

کنترل علفهای هرز مزارع گندم                                                                                ۴۱

گروه بندی علفهای هرز                                                                                         ۴۲

روشهای مبارزه با علفهای هرز گندم                                                                          ۴۳

تفاوتهای گندم وجو                                                                                               ۴۵

تفاوت گندم وجوبا یولاف وحشی در زمان مبارزه                                                            ۴۵

تفاوت گندم وجوبا فالاریس در زمان مبارزه                                                                   ۴۶

تفاوت گندم وجوبا چچم در زمان مبارزه                                                                       ۴۶

تفاوت گندم وجوبا دم روباهی                                                                                   ۴۶

تفاوت گندم وجوبا برموس                                                                                      ۴۷

بررسی اثر علف کشها روی علف های هرز گل مریم                                                       ۴۸

ارزیابی زمان ومیزان مصرف علف کش متری بوزین                                                     ۵۱

علفهای هرز مزارع ذرت ومبارزه با انها                                                                     ۵۳

علفهای هرز ذرت                                                                                               ۵۴

عوامل رشد گیاهان                                                                                              ۵۵

نقش عناصر غذایی در گیاه و علایم کمبود ان                                                                ۵۶

ازمون خاک                                                                                                      ۵۷

شیمی خاک                                                                                                       ۵۹

معرفی بخش اب و خاک                                                                                        ۶۲

طرح کاشت گل رز                                                                                             ۶۴

افات گیاهی                                                                                                       ۶۷

کرم ساقه خوار ذرت                                                                                            ۶۷

پروانه تک نقطه ای نیشکر                                                                                     ۶۸

شپشک ارد الوی جنوب                                                                                         ۶۹

شپشک استرالیایی                                                                                                ۷۰

پروانه مینوز برگ مرکبات                                                                                     ۷۰

مگس زیتون                                                                                                      ۷۱

کنه تارتن                                                                                                         ۷۱

کنه گالی نمدی مو                                                                                                ۷۳

کنه مرکبات جنوب                                                                                               ۷۳

اموزش تهیه اسپان قارچ                                                                                        ۷۴

۷۵PDA  طرز تهیه

بخش فنی مهندسی                                                                                                ۷۷

ابیاری                                                                                                             ۷۷

ماشینهای کشاورزی                                                                                             ۷۷

مقدمه

مرکز تحقیقات کشاورزی صفی ابادحدود ۴۴سال است در منطقه فعالیت دارد.شامل تعدادی موسسه به شرح زیر می باشد:

۱-تحقیقات اصلاح وتولید نهال وبذر:این بخش هرساله حدود ۲۰-۴۰طرح تحقیقاتی در زمینه های مختلف به زراعی وبه نژادی اجرا می شود.پروژه های موردفعالیت در این بخش عبارتند از :نباتات علوفه ای،دانه های روغنی ،حبوبات،سبزی وصیفی ودرختان میوه(انگور وخرما).

۲—تحقیقات تک محصولی:

این بخش همزمان با تاسیس مرکز ومشخص شدن پتانسیل بالای تولید چغندر قند در استانفعالیت خود را در زمینه تعیین تاریخکاشت ومقایسه ارقام وروش ابیاری ودیگر فعالیتهای به زراعی وبه نژادی اغاز نموده است.

۳-تحقیقات گیاه پزشکی:

این بخش در زمینه مبارزه با علفهای هرز وکنترل افات وبیماریهای گیاهی فعالیت دارد وتاکنون بیش از۱۲۰طرح تحقیقاتی در زمینه های بیولوژی افت وتعیین زمان مبارزه  اجرا می شود .

۴—تحقیقات اب وخاک:

طرحهای این بخش در زمینه های تغذیه نباتات وبررسی مسایل خاک وتجزیه گیاه است.

۵—تحقیقات فنی ومهندسی :

در سه پروژه فعالیت دارد:

ابیاری زه کشی وماشین الات کشاورزی وصنایع غذایی وتبدیل فراورده های کشاورزی می باشد .دو موسسه تحقیقاتی دیگر نیز در این مرکز فعالیت دارند که شامل :موسسه تحقیقاتی امور دامی ومنابع طبیعی هستند.

بیماری ها و آفات

از جمله بیماریهایی که گیاه در اول رشد با مواجه می شود بیماریهای ناشی از قارچ های خاکزی می باشد .از جمله میتوان بوته میری را نام برد که بعضی ارقام به ان حساسند .رقمهایی که دارای شاخ وبرگ زیادند محیط را برای افات فراهم می کنند.

بعد از سبز شدن گیاه معمولا مشکل مینوز را داریم .موش نیز قادر است در تمام مراحل رشد ی به گیاه خسارت وارد کند ،موش دقیقا جایی را که با کپسول ارتباط دارد خسارت می زندو در جایی که معمولا خسارت زیاد است گیاه به مرحله رسیدگی نمی رسد وسبز باقی می ماند وبرگها ضخیم میشوند.

سویا شامل دو تیپ رشدی است محدود و نامحدود .رشد محدود به رقمی گفته می شود که در ان فاز رویشی وزایشی از هم جدا هستند ورشد نا محدود یک حالت اورلب بین دو فاز وجود دارد یعنی ابتدا رشد رویشی انجام میشود وزمانی که هنوز این رشد تکمیل نشده فاز زایشی اغاز شده وهر دو فاز همراه با هم پیش می روند.

تفاوت بین گیاهان رشد محدود و رشد نا محدود

در ارقام رشد نا محدود جوانه انتهایی در بالای بوته دیده می شود وچون رشد برگها از پایین به بالا انجام می شود برگهای بالایی کوچکتر از پایینی هستند وبه همین ترتیب ظهور گلها در پایین بوته سریعتر از بالا اغاز میشود ودر نتیجه در حالی که هنوز در بخش بالای گیاه گل وجود دارد در بخش پایین غلاف ها ویا کپسول های میوه تشکیل میشوند وبدین ترتیب مراحل مختلف رشدی گیاه را می توان بطور همزمان روی یک ساقه مشاهده کرد.

در گیاهان رشد محدود جوانه انتهایی در پایین قرار دارد و برگها روی ان قرار گرفته و ان را پوشانده اند در این رشد گیاه یکباره به گل رفته وتشکیل گلها از وسط بوته اغاز شده وبه دو سمت بالا وپایین ادامه پیدا می کند وگاهی دوران گلدهی با یکی دو روزاختلاف انجام گیرد در اینجا برگهای بالایی یا پایینی از نظر اندازه اختلاف زیادی با همندارند .

استفاده از عمل هیبریداسیون یا دو رگ گیری باعث ایجاد حالت میانه در رشد می شود بعضی از ویژگیهای هر دو نوع در مراحل مختلف ایجاد اشکال می کنند با تشکیل نوع هیبرید انها از بین می روند.

فنولوژی گیاه

یک محصول دو لپه واز نظر فنولوژی رشد یک تفاوت فنو تیپی در برگها وجود دارد انواع برگها را در یک بوته می توان دید برگهای ساده کشیده ،برگهای پهن پنجه ای و حالتهای حد واسط بین انها .برگها در ابتدا ساده بعد به طرف بالا کشیده پیدا میکنند ساقهای جهار گوش دارد ولی در بالا کمی گردتر می شود.

در محل هر گره برگها از روبروئ هم ظاهر میشوند .پس از مقداری رشد رویشی وارد فاز زایشی می شود و هر دو فاز را مدت زیادی همزمان انجام میدهد .کنجد های محلی در پایه دمبرگ هر کدام یک کپسول دارند این مشخصه یک فاکتور ژنتیکی است به صورتی که اگر بتوانیم ان ژن را از شکل غالب به شکل مغلوب دراوریم می توانیم سه کپسول در پایه دمبرگ داشته باشیم که این رقم دیر رس تر وبلندتر از ارقام دیگر است که اگر دوره رسیدگی این نوع  به بارش پاییزی برسد  هم برداشت وهم خشک کردن ان با مشکل مواجه است.

به این پست رای بدهید
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
خرید فایل
خرید فایل
وب‌سایت خرید فایل از سال 1395 شروع به فعالیت و ارائه خدمات به دانشجویان گرامی کرده است. البته فایل‌هایی که در این وب‌سایت به فروش می‌رسد، صرفاً به عنوان منبعی برای استفاده دانشجویان در تحقیق خود است و هرگونه سوءاستفاده از آنها، به عهده خود فرد می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

معادله امنیتی *محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.