2000 تومان

گزارش کارآموزی آشنایی با گیاه سویا

فهرست مطالب این مقاله

تعداد صفحات: ۷۰ | قابل ویرایش

فهرست مطالب

فصل اول

آشنایی با مکان کارآموزی

جهاد کشاورزی را بشناسیم

فصل دوم :

((سویا))

۱)مقدمه

۲) تاریخچه

 ۳)خصوصیات گیاهی

۱-۳ ریشه

۲-۳ ساقه

۳-۳ برگ

۴=۳ گل

۵-۳ تیپ رشد

۴) ساختمان دانه و ترکیب آن

۵) اهلی شده و گونه های سویا

۶) ژنتیک سویا

۷) فن آوری زیستی

۸) انواع بوته های سویا

۹) گلدهی و گرده افشانی

۱۰) روشهای تلاقی

۱۱)تاثیر طول روز و دما بر روی گلدهی

۱۲)روشهای اصلاح سویا

۱۳) انتخاب به عنوان یک روش اصلاحی

۱۴) هیبریداسیون به عنوان یک روشاصلاحی

۱۵) تلاقی برگشتی

۱۶) هدفهای اصلاح سویا

۱-۱۶) ازدیاد عملکرد

۲-۱۶) رسیدن به موقع

۳-۱۶) مقاومت به خوابیدگی و ریزش

۴-۱۶)مقاومت به بیماریها و نماتر

۵-۱۶) کیفیت وترکیب دانه

۶-۱۶) اصلاح واریته های خوراکی و علوفه ایی

۷-۱۶) اصلاح برای تنش های محیطی

۱۷) فرآورده های جانبی

۱۸) مصارف و اقتصاد فرآورده های سویا

۱۹ ) مرکز تحقیقات و توسعه سبزیجات آسیا

۲۰) نتیجه گیری

۲۱) منابع

فصل اول

آشنایی با مکان کارآموزی

جهاد کشاورزی را بشناسیم

فصل دوم :

((سویا))

۱)مقدمه

۲) تاریخچه

 ۳)خصوصیات گیاهی

۱-۳ ریشه

۲-۳ ساقه

۳-۳ برگ

۴=۳ گل

۵-۳ تیپ رشد

۴) ساختمان دانه و ترکیب آن

۵) اهلی شده و گونه های سویا

۶) ژنتیک سویا

۷) فن آوری زیستی

۸) انواع بوته های سویا

۹) گلدهی و گرده افشانی

۱۰) روشهای تلاقی

۱۱)تاثیر طول روز و دما بر روی گلدهی

۱۲)روشهای اصلاح سویا

۱۳) انتخاب به عنوان یک روش اصلاحی

تاریخچه‌ سازمان‌

وزارتخانه‌ جهاد کشاورزی‌ در سال‌ ۱۳۸۰ از ادغام‌ دو وزارت‌ جهاد سازندگی‌ و وزارت‌ کشاورزی‌ بوجود آمد. وزارت‌ جهاد سازندگی‌ از زمان‌ جنگ‌ و بعد از آن‌ کارهای‌ عمرانی‌ و سازندگی‌ مربوط‌ به‌ کشور از جمله‌ آسفالت‌ کردن‌ مسیرهای‌ روستایی‌، لوله‌ کشی‌ آب‌ و برق‌ رسانی‌ به‌ روستاها، برگزاری‌ کلاسهای‌ آموزشی‌ در زمینه‌ دام‌ و…. را انجام‌ می‌داد. و کارهای‌ مربوط‌ به‌ وزارت‌ کشاورزی‌ در واحدهای‌ زراعت‌ و باغبانی‌، ترویج‌ و مکانیزاسیون‌ و حفظ‌ نباتات‌ خلاصه‌ می‌شد و پس‌ از ادغام‌ کارهای‌ مشترک‌ این‌ دو وزارتخانه‌ یک‌ شده‌ و هر دو با هم‌ اهدافشان‌ مشترک‌ گردید.

در حال‌ حاضر مدیریت‌ جهاد کشاورزی‌ شهرستان‌ اهواز از واحدهای‌ اداری‌ از قبیل‌ امور اداری‌ و مالی‌، دبیر خانه‌، روابط‌ عمومی‌ و پشتیبانی‌ تشکیل‌ شده‌ و واحدهای‌ فنی‌ آن‌ شامل‌ ترویج‌ (اداره‌ ترویج‌ و نظام‌ بهره‌ برداری‌)، حفظ‌ نباتات‌، مکانیزاسیون‌، باغبانی‌، مهندسی‌ زراعی‌ امور اراضی‌ می‌باشند.

واحد حفظ‌ نباتات‌

مجموعه‌ کارهایی‌ که‌ در جهت‌ حفظ‌ محصولات‌ کشاورزی‌ از گزند عوامل‌ زیان‌ آور انجام‌ می‌شود. این‌ عوامل‌ ممکن‌ است‌ اقدامات‌ ترویجی‌ باشد. ما وقتی‌ به‌ کشاورز یاد می‌دهیم‌ که‌ چگونه‌ سم‌ پاشی‌ کند حشرات‌ را بشناسد در واقع‌ ما تولید کنندگان‌ را آموزش‌ می‌دهیم‌ که‌ در جهت‌ حفظ‌ محصولات‌ کشاورزی‌ فعالیت‌ کند.

یکی‌ از کارهای‌ این‌ واحد همکاری‌ با واحد ترویج‌ است‌ به‌ صورتع‌ تشکیل‌ کلاسهای‌ آموزشی‌ که‌ مخاطبین‌ آن‌، کشاورزان‌ ناظر و مروجین‌ می‌باشند. مقوله‌ ترویج‌ از بخشهای‌ مهم‌ کشاورزی‌ است‌. ترویج‌ به‌ معنی‌ آموزش‌ روشهای‌ نوین‌ و انتقال‌ یافته‌های‌ تحقیقاتی‌ به‌ کارکنان‌ می‌باشد.

یکی‌ دیگر از فعالیتهای‌ این‌ پیش‌ بینی‌ سموم‌ مورد نیاز بخش‌ کشاورزی‌ و نظات‌ بر توزیع‌ آنها به‌ نحوه‌ مصرف‌ آنها می‌باشد. اینکه‌ در چه‌ زمانی‌، در چه‌ رشدی‌، به‌ چه‌ میزان‌ سم‌ مورد نظر استفاده‌ و چگونه‌ استفاده‌ شود.

جمع‌ آوری‌ فلور گیاهان‌ یکی‌ دیگر از فعالیتهای‌ اجرای‌ این‌ واحد است‌. تهیه‌ فلور علفهای‌ هرز به‌ خاطر تهیه‌ استراتژی‌ مختلف‌ در جهت‌ کنترل‌ علفهای‌ هرز مختلف‌. مثلا ابتدا فلور علفهای‌ هرز را باید داشته‌ باشیم‌ تا بتوانیم‌ بر علیه‌ آنها اقدام‌ کنیم‌، قدم‌ بعدی‌ این‌ است‌ که‌ خانواده‌ آن‌ علف‌ هرز را شناسایی‌ کنیم‌.

واحد دامپروری‌

حیوانات‌ اهلی‌ که‌ می‌توانند برای‌ ما مفید باشند را دام‌ گویند. دامپروری‌ عبارت‌ است‌ از نگهداری‌ و استفاده‌ از دامهای‌ اهلی‌. گاوها را از نظر تولید به‌ سه‌ دسته‌ تقسیم‌ می‌کنند:

۱ـ شیری‌  ۲ـ گوشتی‌  ۳ـ دو منظوره‌

بهترین‌ نژاد شیری‌ گاو هولشتاین‌ است‌. از نژاد نرمادی‌، نژاد هم‌ فورد و نژاد آنگوس‌ اشاره‌ کرد از نژاد دو منظوره‌ می‌توان‌ به‌ نژاد قرمز دانمارکی‌ اشاره‌ کرد. از نژادهای‌ ایرانی‌ می‌توان‌ به‌ نژاد دشتیاری‌ اشاره‌ کرد که‌ در چابهار و ایرانشهر است‌ شیر خوب‌ می‌دهد تولید گاو می‌توان‌ به‌ شیر، گوشت‌، و پشم‌ اشاره‌ کرد.

برای‌ دستیابی‌ به‌ بهترین‌ تولید و ارزان‌ترین‌ تولید بایستی‌ بهترین‌ شرایط‌ با کمترین‌ هزینه‌ را برایشان‌ ایجاد کنیم‌. شرایط‌ ژنتیکی‌ را نمی‌توانیم‌ دست‌ کاری‌ کنیم‌ پس‌ شرایط‌ محیطی‌ را باید برای‌ آنها فراهم‌ کنیم‌. منظور از شرایط‌ محیطی‌ :محل‌، بهداشت‌، تغذیه‌ دام‌ می‌باشد.

پس‌ از اهداف‌ دام‌ این‌ است‌ که‌ شرایط‌ محیطی‌ را به‌ گونه‌ای‌ ایجاد کنیم‌ که‌ تولیدات‌ را از نظر کمی‌ و کیفی‌ بالا ببریم‌ و طیور، پروژه‌ پرورش‌ گاومیش‌، پروژه‌ نوسازی‌ و به‌ سازی‌ اماکن‌ دامی‌، پروژه‌ استحصال‌ مواد علوفه‌ای‌ و غنی‌ سازی‌ علوفه‌ای‌ خشبی‌.

پروژه‌ پرورش‌ گاومیش‌، پروژه‌ نوسازی‌ و به‌ سازی‌ اماکن‌ دامی‌، پروژه‌ دامداریهای‌ صنعتی‌، پرورش‌ زنبور گاوداریها و ثبت‌ و رکوردگیری‌ اصیل‌ و نیز پرورش‌ اسب‌ اصیل‌ درب‌ و یک‌ سری‌ کارهای‌ متفرقه‌ دیگر مثل‌ ترویج‌ بیمه‌ دام‌.

پرورش‌ دام‌

تغذیه‌ مهمترین‌ بحث‌ در واحد دامی‌ می‌باشد. حدود ۶۰-۵۰ % هزینه‌های‌ تغذیه‌ می‌باشد جیره‌ غذایی‌ دام‌ باید بالازس‌ باشد یعنی‌ جیره‌ از نظر کلیه‌ مواد غذایی‌ متناسب‌ باشد. نکته‌ای‌ که‌ باید رعایت‌ کرد این‌ است‌ که‌ باید از دادن‌ غذای‌ یکنواخت‌ به‌ دام‌ جلوگیری‌ کرد و باید غذای‌ متنوع‌ به‌ دام‌ بدهیم‌ و نیز باید توجه‌ کنیم‌ که‌ خوراک‌ دام‌ رقابت‌ با خوراک‌ انسان‌ نداشته‌ باشد.

می‌توان‌ از کاه‌، تفاله‌ نی‌ شکر، پس‌ مانده‌ زراعت‌ غلات‌ و ضایعات‌ تولید محصول‌ روغنی‌ (کلزا) آفتابگردان‌ استفاده‌ کرد. باید توجه‌ داشت‌ که‌ کلنجاله‌ها پر؟؟؟ هستند، خانواده‌ غلات‌ انرژی‌ زیادی‌ تولید می‌کنند و خانواده‌ لگومینوز نیز پروتئین‌ زیادی‌ تولید ی‌ کنند. از خانواده‌ لگو مینوز می‌توان‌ یونجه‌، شبدر، باقلا، را نام‌ برد، یونجه‌ بهترین‌ علوفه‌ دا است‌.

پرورش‌ گاومیش‌ به‌ عنوان‌ دام‌ آینده‌ دارای‌ فوائد زیادی‌ می‌باشد و آمار آن‌ رو به‌ رشد است‌. انرژی‌ اضافه‌ علوفه‌ها خبشی‌ نامناسب‌ را بهتر از گاو استفاده‌ می‌کند، ضریب‌ هضم‌ گاومیش‌ بالاتر است‌، انرژی‌ اضافه‌ علوفه‌ها را به‌ صورت‌ چربی‌ نگه‌ نمی‌دارد بلکه‌ از طریق‌ شیر دفع‌ می‌کند (شیر پر چرب‌). گوشت‌ گاومیش‌ نوع‌ کلسترل‌ آن‌ ضرری‌ برای‌ انسان‌ ندارد. اماکن‌ دامی‌ باید به‌ گونه‌ای‌ باشد که‌ در آن‌ نور، رطوبت‌، تهویه‌، بهداشت‌ و درجه‌ حرارت‌ تا حد امکان‌ باشد.

منابع

۱- احمدی .م. ۱۳۷۸. کیفیت و کاربرد دانه های روغنی( ترجمه ) . نشرآزمون کشاورزی . ۱۱۳ ص .

۲- تالیف ؛ جی . ام . پولین ودی .۱.اسلیپر.ارزانی . ۱. ۱۳۷۸. اصلاح گیاهان زراعی .

( ترجمه ) . مرکز نشر دانشگاه صنعتی اصفهان . ۶۰۶ ص .

 ۳-  خواجه پور . م. ۱۳۷۳ تولید نباتات صنعتی . انتشارات جهاد دانشگاهی واحد صنعتی . ۲۴۸. ص.

۴- تالیف ؛ ج.س.کوان – دبلیو . ج .ولف فلاحی .م.۱۳۷۰. روغن کشی و پروتئین گیری از سویا . ( ترجمه ) . ۲۰۱ ص .

۵- تالیف ؛ ای. جفری نورمن. لطیفی .ن.۱۳۷۲.زراعت سویا ( زراعت . فیزیولوژی .مصارف ) .( ترجمه) انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد ، ۲۸۲ص.

۶- یزدی صمدی .ب.و.س. عبد میشانی . ۱۳۸۰. اصلاح . نباتات زراعی . مرکز نشر دانشگاه صنعتی اصفهان .۶۰۶ص.

به این پست رای بدهید
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
خرید فایل
خرید فایل
وب‌سایت خرید فایل از سال 1395 شروع به فعالیت و ارائه خدمات به دانشجویان گرامی کرده است. البته فایل‌هایی که در این وب‌سایت به فروش می‌رسد، صرفاً به عنوان منبعی برای استفاده دانشجویان در تحقیق خود است و هرگونه سوءاستفاده از آنها، به عهده خود فرد می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

معادله امنیتی *محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.