2000 تومان

گزارش کارآموزی شرکت صنعتی شوفاژکار

فهرست مطالب این مقاله

تعداد صفحات: ۶۶ | قابل ویرایش

فهرست مطالب گزارش کارآموزی شرکت صنعتی شوفاژکار

عنوان                                                                       شماره صفحه

مقدمه و تاریخچه                                                                                ۱

فصل اول: کوره ها                                                                               ۴                                                               

فصل دوم: ماهیچه سازی                                                                    ۲۳

فصل سوم: قالبگیری                                                                           ۳۰

فصل چهارم: ماسه سازی                                                                       ۴۱

فصل پنجم: شات بلاست و تست آب                                                      ۴۵

فصل ششم: تکمیل دیگ و طراحی قالب                                           ۴۹                      

فصل هفتم: آزمایشگاه                                                                         ۵۵

مقدمه و تاریخچه شرکت صنعتی شوفاژکار

این شرکت در سال ۱۳۵۵ توسط حاج علی اصغر حاجی بابا تاسیس شد. ابتدا شرکت در زمینی به مساحت حدودا پنجاه هزار متر مربع و زیر بنای چهل هزار متر مربع در سال ۱۳۵۰ کلنگ خورده و در سال ۱۳۵۵ به طور رسمی راه اندازی می شود. این کارخانه در سالهای بد یک طرح توسعه داشت که بر اساس آن خطوط تولید ماهیچه (ترموشوک) و شات بلاست و قالبگیری به دو خط افزایش یافته است.

این شرکت در زمینه تولید انواع دیگهای چدنی شوفاژخانه و نیز پکیج (package) فعالیت دارد. میزان تولید ذوب در این کارخانه ۷۰-۶۰ تن در روز  و حدود ۱۷۰۰۰ تن در سال است. این شرکت دارای پنج سوله بزرگ است و پرسنل آن حدود ۳۰۰ نفر می باشد.ماشین آلات، تجهیزات و دانش فنی تولید از کارخانه آهلمن آلمان خریداری و تولید تحت لیسانس این شرکت آلمانی آغاز گردید.

در شروع تولید مواد اولیه مورد نیاز از خارج تامین می شد اما به مرور شرکت استفاده از مواد اولیه داخلی را در دستور کار خود قرار داد. به طوریکه امروزه کلیه مواد اولیه به استثنای کربن از منابع داخلی تامین می شود. مهمترین مواد اولیه مصرفی در شرکت عبارتند از: ماسه سیلیسی،  بنتونیت ، پودرزغال، فروسیلیسیم، فرومنگنز، رزین ترموشوک، رزین کلدباکس (Cold box)، آهن قراضه و کربن.

تجهیزات مورد استفاده در شرکت

۴ کوره ذوب القایی بدون هسته هر یک با ظرفیت ۸ تن،یک کوره نگهدارنده بدون هسته با ظرفیت ۵۵تن ، یک کوره بارریز هسته دار با ظرفیت ۱۳ تن با قابلیت ریخته گری اتوماتیک ، تجهیزات ماسه سازی با ظرفیت ۱۰۰ تن در ساعت – خط قالبگیری Jolt squeeze  ساخت شرکت BMD آلمان ،تجهیزات Shot blasting ، تجهیزات مخصوص ماشین کاری دیگهای چدنی ، تجهیزات پیشرفته قالبسازی از جمله دستگاههای  CNCاز مهمترین تجهیزات مورد استفاده در این شرکت می باشند.

در کنار تجهیزات فوق شرکت دارای دو آزمایشگاه متالورژی و تاسیساتی با تجهیزات مدرن اندازه گیری می باشد که فرآیند تولید و محصولات تولید شده مورد تست ، بازرسی و کنترل قرار می گیرند.

در زمینه استفاده از سیستمهای مدیریت کیفیت، شرکت صنعتی شوفاژکار دارای گواهینامه ISO 9001 از موسسه URS انگلستان و دارای نشان استاندارد ملی در زمینه تولید دیگهای چدنی از موسسه استاندارد می باشد.

استفاده از سیستمهای فوق به همراه امکانات مناسب سخت افزاری و نرم افزاری باعث شده است که شرکت شوفاژکار به منظور تامین خواسته های مشتریان و حضور فعال در بازارهای داخلی و خارجی ، کلیه محصولات خود را تا ۱۰ سال ضمانت کند.

کوره ها

کوره های مورد استفاده در این شرکت، همگی از نوع کوره های القایی با فرکانس شبکه میباشند. کوره های القایی از نظر متالورژیکی، مناسب ترین کوره ها برای ذوب و تولید چدن می باشند، زیرا به دلیل چرخش و تلاطمی که در ذوب ایجاد می شود، باعث یکنواختی کامل ترکیب شیمیایی چدن می شوند.

کوره های القایی در یک دسته بندی کلی به سه دسته زیر تقسیم می شوند :

۱-  کوره های فرکانس شبکه ( کم ) : فرکانس این کوره ها (HZ)50  است.

۲ –  کوره های فرکانس متوسط : فرکانس این کوره ها (HZ) 1000 – 500 است.

۳ –  کوره های فرکانس بالا : فرکانس این کوره ها بالاتر از (HZ) 1000 است.

در یک تقسیم بندی دیگر، کوره های القایی به ۴ دسته تقسیم می شوند :

۱)  کوره های بدون هسته و با فرکانس بالا

۲)  کوره های بدون هسته و با فرکانس پائین

۳)  کوره های هسته دار با فرکانس پائین

۴)  کوره های فرکانس متوسط

کوره های فرکانس شبکه بدون هسته و کوره های فرکانس متوسط و بالا، برای ذوب کردن مورد استفاده قرار می گیرند. کوره های فرکانس شبکه هسته دار برای کوره های نگهدارنده وهسته دار استفاده می شوند.

کویلهای مسی و سیستم آبگرد

سیم پیچ یا کویل، وظیفه القای جریان به شارژ را به عهده دارد. کویل های مسی به شکل لوله های مسی آبگرد می باشند و دور تا دور کوره به صورت مارپیچی قرار گرفته اند. آبگرد بودن کویل به خاطر آن است که به علت حرارت وارده بر آن آسیبی نبیند. این حرارت به دو علت است، یکی گرمایی که به علت مقاومت خود پیچک در برابر جریان القایی ایجاد می شود و دیگری گرمایی که از بوته کوره به آن می رسد.

آب  مورد استفاده برای خنک شدن کویل ، دارای ۷  PH > می باشد تا باعث خوردگی و سوراخ شدن جداره کویل نشود. همچنین این آب باید غیر سخت باشد (بدون املاحی مثل K²+ , +²Na) زیرا درغیر این صورت رسوبات ایجاد شده، درون لوله کویل می چسبند و لوله را مسدود می کنند.

به این پست رای بدهید
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
خرید فایل
خرید فایل
وب‌سایت خرید فایل از سال 1395 شروع به فعالیت و ارائه خدمات به دانشجویان گرامی کرده است. البته فایل‌هایی که در این وب‌سایت به فروش می‌رسد، صرفاً به عنوان منبعی برای استفاده دانشجویان در تحقیق خود است و هرگونه سوءاستفاده از آنها، به عهده خود فرد می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

معادله امنیتی *محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.