نکته: لینک خرید در پایین صفحه قرار دارد.

پایان نامه طراحی کنترل کننده مدرن برای تقویت کننده عملیاتی

فهرست مطالب این مقاله

تعداد صفحات: ۵۰ | قابل ویرایش

فهرست مطالب

عنوان

صفحه

چکیده مطالب

۱

پیشگفتار

۲

فصل اول

تقویت کننده عملیاتی

 

۴

مقدمه

۴

۱-۱- پایانه های آپ امپ

۵

۱-۲- آپ امپ ایده آل

۵

۱-۳- تحلیل مدارهای دارای آپ امپ ایده آل – آرایش وارونگر

۷

۱-۴- کاربردهای دیگر آرایش وارونگر

۱۰

۱-۵- آرایش ناوارونگر

۱۳

۱-۶- اثر محدود بودن حلقه باز و پهنای باند بر عملکرد مدار

۱۶

۱-۷- عملکرد سیگنال بزرگ آپ امپ ها

۱۷

۱-۸- مشکلات DC

۱۹

فصل دوم

شبیه سازی سیستم

 

۲۱

مقدمه

۲۱

۲-۱- تابع تبدیل سیستم

۲۱

۲-۲- فضاهای فضای حالت سیستم

۲۲
۲-۳- SIMULINK ۲۵

فصل سوم

کنترل مدرن

 

۲۶

مقدمه

۲۶

۳-۱- فضای حالت

۲۷

۳-۲- پایداری

۲۸

۳-۳- سیستم های کنترل خطی فیدبک حالت

۲۹

۳-۴- کنترل پذیری و رویت پذیری

۳۱

۳-۵- رویت گر

۳۶

فصل چهارم

بررسی سیستم با استفاده از کنترل کننده فیدبک حالت و رویتگر

 

۳۹

مقدمه

۳۹

۴-۱- کنترل پذیری و رویت پذیری

۳۹

۴-۲- فیدبک حالت

۴۱

۴-۳- شبیه سازی سیستم با فیدبک حالت

۴۵

منابع و مآخذ

۴۷

چکیده مطالب

هدف از این پروژه بررسی مراحل طراحی یک کنترل کننده برای تقویت کننده عملیاتی (Op-Amp) با استفاده از روش های کنترل مدرن می باشد. این سیستم دارای یک ورودی و یک خروجی است چنین سیستمی را SISO می گویند.

برای انجام این عمل لازم است ابتدا رفتار سیستم را بدون فیدبک حالت بررسی کرده و با مشاهده ناپایداری فیدبک حالت را طراحی کرده و سپس میزان پایداری را نسبت به حالت قبل بررسی می نماییم.

پیشگفتار

در طول تاریخ بشریت کنترل سیستم ها از مسائلی بوده که انسان همواره با آن درگیر می باشد بطور کلی همه انسان ها خواستار این مسئله هستند که سیستم تحت اختیار آنها یک سیستم پایدار بوده و یا اینکه حالت خاصی را داشته باشد که همان مفهوم ردیابی ورودی مرجع می باشد .

مهندسی کنترل پایه تئوری فیدبک و تئوری تحلیل سیستم های خطی و مکملی بر تئوری شبکه ها و ارتباطات می باشد لذا مهندسی کنترل محدود به یک مهندسی منظم و دارای چار چوب عملیاتی خاص
نمی باشد بلکه به لحاظ علمی ، هوانوردی ، شیمی ، مکانیک و شهر نشینی را تحت پوشش قرار می دهد.

درزندگی روزمره سیستم‌های کنترل الکتریکی،مکانیکی وشیمیایی موجبات آسایش ما رافراهم می‌آورند. کنترل خودکار علاوه بر نقش مهمی که در سیستم های مذکور دارد نقش عمده ای در سیستم های صنعتی امروزی ایفا می کند.

یک سیستم مجموعه ای از اجزاء است که به منظور انجام عملیات معین ، طبق ضوابطی مشخص با یکدیگر تبادل انرژی یا اطلاعات می کنند. هدف از مطالعه یک سیستم و آنالیز آن در واقع پی بردن به کیفیت کار سیستم ها و بدست آوردن رابطه بین اجزاء تشکیل دهنده سیستم بر محیط و بر عکس دانست.

کنترل کننده مقدار واقعی خروجی را با ورودی مطلوب مقایسه و تفاوت آنها را تعیین کرده و یک سیگنال کنترل تولید می کند تا مقدار خطا را به صفر یا حداقل برساند شیوه تولید سیگنال کنترل کننده ، عملیات کنترلی نامیده می شود.

مقدمه

مدت زمان زیادی است که آپ امپ ها به کار گرفته می شوند در ابتدا کاربرد آنها در زمینه محاسبات قیاسی و ابزار دقیق بود .آپ امپ های اولیه از عناصر نامجتمع (لامپ های خلاء و بعدها  ترانزیستور و مقاومت) ساخته می شد و قیمت گران آنها عامل بازدارنده ای برای استفاده بود در اواسط دهه ۱۹۶۰ اولین آپ امپ مدار مجتمع (IC) به وجود آمد این واحد (۷۰۹ µA) از تعداد نسبتاً زیادی ترانزیستور و مقاومت ، تماماً بر یک تراشه سیلیسیمی ، تشکیل شده بود .

گرچه مشخصه های آن (نسبت به استانداردهای امروز) ضعیف و باز هم بسیار گران بود پیدایش آن از دوران نوینی در طراحی مدار الکترونیکی خبر می داد مهندسان الکترونیک استفاده از آپ امپ را در مقیاس وسیع آغاز کردند که این امر سبب شد بهای آن بسیار پایین بیاید.همچنین خواستار آپ امپ های با کیفیت بالاتر بودند سازندگان نیمه رسانا آپ امپ های پر کیفیت و بسیار ارزان عرضه کردند.

یکی از دلایل عمومیت یافتن آپ امپ ها همه کاره بودن آنهاست و همچنین آپ امپ IC مشخصه هایی بسیار نزدیک به ایده آل دارد ای امر نشان می دهد که با بکارگیری آپ امپ های IC طراحی مدارها بسیار ساده می شود.

آپ امپ ایده آل

اکنون کار مداری آپ امپ را بررسی می کنیم فرض بر آن است که آپ امپ تفاضل دو سیگنال ولتاژ را که به دو پایانه ورودی آن اعمال می شود (یعنی کمیت v­۲-v۱) حس می کند آن را در عددی مانند A ضرب می کند و سبب می شود ولتاژ حاصل( v­۲-v۱)A در پایانه خروجی ظاهر می شود لازم به ذکر است که وقتی از ولتاژ یک پایانه صحبت می کنیم منظور ولتاژ میان آن پایانه و زمین است بنابراین منظور از ولتاژ v۱ ولتاژ بین پایانه ۱ و زمین است.

فرض بر آن است که آپ امپ ایده آل هیچ جریان ورودی نمی کشد؛ یعنی سیگنال جریان در پایانه های ۱و۲ صفر است به عبارت دیگر فرض بر آن است که امپدانس ورودی آپ امپ ایده آل بی نهایت است.

در مورد پایانه خروجی ۳ فرض بر آن است که این پایانه مانند پایانه خروجی منبع ولتاژ ایده آل عمل می کند یعنی ولتاژ میان پایانه ۳ و زمین همواره برابر ( v­۲-v۱)A خواهد بود و از جریانی که ممکن است از پایانه ۳ به داخل امپدانس بار کشیده شود مستقل است به عبارت دیگر امپدانس خروجی آپ امپ ایده آل صفر فرض می شود.

مراجع

  1. اصول کنترل مدرن ، دکتر علی خاکی صدیق ، انتشارات دانشگاه تهران
  2. کاربردهای MATLAB,SIMULINK در مهندسی ، موهوند مختاری ، میشل ماری ، انتشارات خراسان
  3. مدارهای میکروالکترونیک ، عادل صدره ، کنت اسمیت ، نشر علوم دانشگاهی
  4. سیستم های کنترل خطی ، اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان.

به این پست رای بدهید
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
خرید فایل
خرید فایل
وب‌سایت خرید فایل از سال 1395 شروع به فعالیت و ارائه خدمات به دانشجویان گرامی کرده است. البته فایل‌هایی که در این وب‌سایت به فروش می‌رسد، صرفاً به عنوان منبعی برای استفاده دانشجویان در تحقیق خود است و هرگونه سوءاستفاده از آنها، به عهده خود فرد می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

معادله امنیتی *محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.