نکته: لینک خرید در پایین صفحه قرار دارد.

  • خرید فایل
  • نوشته‌ها
  • پایان نامه تأثیر تمرینات هوازی منتخب بر حداکثر اکسیژن مصرفی (VO2Max)، شاخص توده بدن (BMI) و لپتین سرم دانش آموزان چاق مقطع راهنمایی

پایان نامه تأثیر تمرینات هوازی منتخب بر حداکثر اکسیژن مصرفی (VO2Max)، شاخص توده بدن (BMI) و لپتین سرم دانش آموزان چاق مقطع راهنمایی

فهرست مطالب این مقاله

تعداد صفحات: ۱۱۱ | قابل ویرایش

فهرست مطالب

عنوان                                       صفحه

تشکر و قدردانی …………………………….. ت

تقدیم……………………………………… ث

فهرست مطالب ……………………………….. ج

فهرست جداول………………………………… ذ

فهرست اشکال ……………………………….. ر

چکیده فارسی ……………………………….. ز

فصل اول : طرح پژوهش ………………………… ۱

مقدمه……………………………………… ۲

بیان مسئله ………………………………… ۴

ضرورت و اهمیت پژوهش ………………………… ۶

اهداف پژوهش………………………………… ۸

پیش فرض های پژوهش…………………………… ۹

فرضیه های پژوهش ……………………………. ۹

محدودیت های پژوهش…………………………… ۹

تعریف واژه ها و اصطلاحات کاربردی………………. ۱۰

فصل دوم :پیشینه پژوهش……………………….. ۱۳

مقدمه …………………………………….. ۱۴

چاقی………………………………………. ۱۴

شاخص توده بدن (BMI)………………………… ۱۵

کنترل وزن بدن………………………………. ۱۵

لپتین……………………………………… ۱۷

تنظیم سطح سرمی لپتین ……………………….. ۱۸   

نقش فیزیولوژیک لپتین ……………………….. ۱۹

لپتین کودکان ونوجوانان………………………. ۲۰

ورزش لپتین……………………………….. ۲۳

نقش درمانی لپتین……………………………. ۲۴

آمادگی هوازی……………………………….. ۲۶

حداکثر اکسیژن مصرفی (توان هوازی)……………… ۲۶

عوامل تأثیر گذار بر اکسیژن مصرفی بیشینه……….. ۲۷

وراثت……………………………………… ۲۷

جنس……………………………………….. ۲۸

سن ……………………………………….. ۲۸

چربی و ترکیبات بدن………………………….. ۲۹

سطح تمرین………………………………….. ۲۹

ساخت بدن…………………………………… ۳۰

ارتفاع…………………………………….. ۳۰

پژوهش های انجام شده در داخل و خارج از کشور…….. ۳۲

فصل سوم : روش پژوهش…………………………. ۴۰

مقدمه……………………………………… ۴۱

روش پژوهش………………………………….. ۴۱

جامعه آماری………………………………… ۴۱

نمونه آماری و روش نمونه گیری ………………… ۴۱

متغیرهای پژوهش……………………………… ۴۲

متغیر مستقل………………………………… ۴۲

متغیرهای وابسته…………………………….. ۴۳

امکانات، ابزارها و روش های اندازه گیری………… ۴۴

اندازه گیری قد……………………………… ۴۴

اندازه گیری وزن…………………………….. ۴۵

اندازه گیری اکسیژن مصرفی بیشینه………………. ۴۵

اندازه گیری ضربان قلب……………………….. ۴۵

نمونه های خونی و تجزیه آنها………………….. ۴۶

روش اجرای پژوهش…………………………….. ۴۶

تجزیه و تحلیل و روش آماری……………………. ۴۸

فصل چهارم :  تجزیه و تحلیل داده ها……………. ۴۹

مقدمه……………………………………… ۵۰

آماره های گرایش مرکزی و پراندگی سن، قد، وزن……. ۵۱

متغیرهای پژوهش……………………………… ۵۴

لپتین سرم………………………………….. ۵۴

حداکثر اکسیژن مصرفی…………………………. ۵۵

شاخص توده بدن………………………………. ۵۶

آزمون فرضیه ها……………………………… ۵۷

فصل پنجم : بحث و نتیجه گیری………………….. ۶۱

مقدمه……………………………………… ۶۲

خلاصه پژوهش…………………………………. ۶۲

یافته های پژوهش ……………………………. ۶۳

بحث و بررسی………………………………… ۶۳

نتیجه گیری…………………………………. ۶۶

پیشنهادها………………………………….. ۶۷

فهرست منابع………………………………… ۶۸

منابع فارسی………………………………… ۶۸

منابع لاتین…………………………………. ۷۱

پیوست ها ………………………………….. ۸۲

مقدمه

امروزه دانش های مختلف و مورد نیاز جامعه بشری ،در اکثر موارد دچار دگرگونیهاو پیشرفت های چشمگیر شده است .در این میان،  تربیت بدنی وعلوم ورزشی با کمک سایر  علوم و ارتباط متقابل  با آنها  به سمت  تکامل و رشد گام  بر  می دارد .

در دنیای  صنعتی  و ماشینی،  امروزه  چه  از نظر  ابعاد  زمانی  و چه از جهت  سطوح  کاری ، فرصتی برای انجام  تمرینات  بدنی  و فعالیتهای  جسمانی  باقی  نمانده است که این فقر حرکتی  اختلالات جسمی ،  روانی و چاقی را به همراه داشته است . حدود یک میلیارد  نفر  در سطح جهان  اضافه  وزن دارند  و حدا قل ۳۰۰ میلیون نفر  از آنها چاق هستند .

شاخص منتسب به نمایه  توده بدنی  ( BMI) درایران ۷۹/۴ درصد  است  وبه طور میانگین  اضا فه  وزن در کشور  ایران۳/۱۰ در صد است]۹ [. آمارها نشان  می دهد همانند سایر کشورهای در حال توسعه  اضافه وزن  و چاقی کودکان و نوجوانان  بویژه  در شهر های  بزرگ  ایران ، رو به افزایش و در حال نزدیک شدن  به  آمار  کشورهای  توسعه  یافته است ]۴۲ [.

چاقی  بطور اشکار  با بروز ناراحتیهای قلبی – عروقی  ، دیابت ، افزایش  کلسترول  وتری  گلیسرید و فشار خون  رابطه دارد ]۹ [.   چاقی  به سبب پیامدهای   فراوان  و ایجاد مشکلات  مختلف  در بین  مردم  به عنوان  یک عامل  مستعد کننده،  بیماری  و هم چنین  یکی از  علل  مرگ و میر در جوامع امروزی  شنا خته  شده است.

بیان مسئله

تغییر در عادت  غذایی  و سطوح  فعالیت   بدنی  روی  تعادل  چربی  بدن   تاثیر   دارد و تحت  تاثیر  ترشح  و عمل  چندین  هورمون  میباشد  که مصرف  و ذخیره  مواد غذایی و رها سازی  و مصرف  سوخت  یا افزایش  اندازه  یک  بافت  را کنترل  می کنند  . در طی نیم قرن  پیش  انرژی  بطور  فزاینده ای  در محل های  استقرار چربی  بدن  ذخیره  شده است و باعث  چاقی  تقریباً ۵۰ % بزرگسالان  گردیده است ]۵۶ [.

عادات  فعالیت جسمانی  و خوردن  در دوره  زندگی  عموماً  در  دوره  بچگی   توسعه می یابد  این تشخیص برای بدست آوردن  بافت  چربی  و تنظیم  متعادل  انرژی  طی  این دوره  رشد  مهم  است  ]۲۳ [.  شوا هد  قوی  و جود دارد  که نشان می دهد  شیوع  اضا فه وزن و چاقی  بچه ها  از رفتارهای  اجتماعی – اقتصادی است که  بسرعت در کانادا و امریکا  افز ایش پیدا  نموده است ]۲۰-۱۷[.   افزایش  چاقی  در بچگی  یک  مداخله زود هنگام  را  دیکته  نموده  که منجر  به  نتایج  حاد  و معنی داری در را بطه  با سلامتی  می گردد .

چاقی می تواندبرجسم ، بلوغ اجتماعی وعاطفی بچه تاثیر گذاشته  نهایتاًمنجر به  یک سری  ناخوشی های زود هنگام  در ار تباط با  سلامتی  شده ،  خواه چا قی  دوران کو دکی در بزرگسالی نیز حفظ شود  یا اینکه تغییر کند.

چاقی

واژه های  اضا فه وزن وچاقی  اغلب  بجای  همدیگر  بکار می روند  اما از نظر  فنی   معانی  مختلفی  دارند  . اضا فه وزن  به عنوان  وزنی  از بدن  که با توجه به  قد و اندازه  بدنی  یک شخص  ،بیشتر  از وزن  طبیعی  و استاندارد  باشد، تعریف  می شود.

و منظور  ازچاقی  حالتی است که  در آن، بدن  شخص  دارای  چربی  بیش از  اندازه باشد . با توجه به  این موضوع   باید  مقدار  واقعی  چربی  یدن یا در صد آن  از کل  وزن  بدن مورد ارزیابی  و برآورد   قرار گیرد . استانداردهای  دقیقی برای  درصد  چربی  مجاز  بیان نشده است.  با این حال  مردان  با بیشتر از ۲۵  درصد چربی  وزنان  با بیشتر از ۳۵  در صد  باید  به عنوان  چاق  در نظر گر فته  شوند . دربیشتر  پژوهشهای  انجام  گرفته  روی  جوامع  بزرگ ،  اندازه  گیری  وزن  به تنهایی ، ترکیب  قد ووزن ویا ضخامت  چربی زیر پو ستی برای  براورد  شیوع  اضافه وزن  و چاقی  مورد  استفاده  قرار  گرفته است.

شاخص  توده  بدن (BMI)

 معیار دیگری  است  که به طور  گسترده ای برای برآوردچاقی مورد استفاده قرار گرفته  است. شاخص  توده بدن هرفردبوسیله تقسیم  وزن بدن برحسب کیلو گرم  بر مجذورقدبر حسب متر بدست  می آید ]۴.[

باید در نظر داشت  که  BMI  تنها شا خص  برای تعیین چاقی  است ونباید از برآورد  درصد  چربی بدن استفاده کرد . زیرا  خطای  برآورد آن  غیر قابل  قبول است ]۴۷[.  با این حال  اگر چه  BMIیک مقیاس مستقیم  از  بافت چربی  نیست و لی این  شاخص  تابه امروز کاربردی ترین  و پر استفاده ترین  شاخص  برای چاقی  بوده است ]۱۱.[

 از طرفی  تفاوت های مربوط  به عملکردهای  ورزشی  توسط  تفا وتهای فردی  موجود در  قد و وزن  توجیه  می شود . لذانبایدازتاثیروزن وقد در پیشبرد عملکردهای ورزشی غافل بود.

به این پست رای بدهید
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
خرید فایل
خرید فایل
وب‌سایت خرید فایل از سال 1395 شروع به فعالیت و ارائه خدمات به دانشجویان گرامی کرده است. البته فایل‌هایی که در این وب‌سایت به فروش می‌رسد، صرفاً به عنوان منبعی برای استفاده دانشجویان در تحقیق خود است و هرگونه سوءاستفاده از آنها، به عهده خود فرد می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

معادله امنیتی *محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.