نکته: لینک خرید در پایین صفحه قرار دارد.

پایان نامه تأثیر تمرینات هوازی بر BMI و ایمونوگلوبولین های متخب سرم مردان میانسال

فهرست مطالب این مقاله

تعداد صفحات: ۱۱۰ | قابل ویرایش

فهرست مطالب

عنوان                                       صفحه

بسم الله…………………………………….. الف

عنوان……………………………………… ب

سپاسگزاری………………………………….. ج

تقدیم به …………………………………..  د

فرم ب……………………………………… ز

فهرست مطالب………………………………… ه

فهرست جدول ها ………………………………  و

فهرست شکل ها……………………………….. و

فهرست نمودارها……………………………… ی

فهرست پیوست ها ……………………………..  ی

فصل اول : طرح پژوهش

مقدمه …………………………………….. ۲

بیان مسأله…………………………………. ۳

ضرورت و اهمیت پژوهش…………………………. ۵

اهداف پژوهش………………………………… ۶

پیش فرض های پژوهش…………………………… ۷

فرضیه های پژوهش…………………………….. ۷

محدودیتهای پژوهش……………………………. ۸

تعریف اصطلاح ها و واژه ها…………………….. ۹

فصل دوم : پیشینه پژوهش

مقدمه……………………………………… ۱۳

سیستم ایمنی………………………………… ۱۳

چگونه بوجود آمدن پاسخ ایمنی………………….. ۱۴

ایمنی ذاتی…………………………………. ۱۵

ایمنی اکتسابی………………………………. ۱۶

آنتی ژن……………………………………. ۱۷

آنتی بادی………………………………….. ۱۷

کمپلمان……………………………………. ۱۸

گلبولهای سفید………………………………. ۱۸

لنفوسیت ها ………………………………… ۱۹

لنفوسیت T…………………………………. ۲۱

لنفوسیت B ………………………………… ۲۲

چگونگی تولید ایمونوگلوبولین………………….. ۲۲

ایمونوگلوبولین……………………………… ۲۵

ایمونوگلوبولین G ………………………….. ۲۷

ایمونوگلوبولین A ………………………….. ۲۸

ایمونوگلوبولین M ………………………….. ۳۰

فعالیت بدنی و سیستم ایمنی …………………… ۳۱

پاسخهای ایمنی ورزشکاران……………………… ۳۲

تغییرات BMI ………………………………. ۳۴

تغییرات هورمون کورتیزول……………………… ۳۵

تغییرات کاتکولامین ها………………………… ۳۷

تغییرات گلوتامین پلاسما………………………. ۳۹

فعالیت بدنی و ایمونوگلوبولین های سرم………….. ۴۰

نتایج برخی از تحقیقات قبل از سال ۱۹۹۰…………. ۵۸

فصل سوم : روش شناسی پژوهش

مقدمه……………………………………… ۶۲

جامعه آماری………………………………… ۶۲

نمونه آماری و روش نمونه گیری…………………. ۶۲

متغیرهای پژوهش……………………………… ۶۳

ابزار و وسایل اندازه گیری……………………. ۶۴

روشهای اندازه گیری و نحوه انجام کار…………… ۶۵

روشهای آماری……………………………….. ۶۶

فصل چهارم : تجزیه و تحلیل داده ها

مقدمه……………………………………… ۶۸

ویژگیهای آزمودنیها………………………….. ۶۹

فرضیه ها…………………………………… ۷۰

فصل پنجم : بحث و بررسی

مقدمه……………………………………… ۷۹

خلاصه پژوهش…………………………………. ۷۹

یافته های پژوهش…………………………….. ۸۰

بحث و بررسی………………………………… ۸۰

نتیجه گیری کلی……………………………… ۸۶

پیشنهادها …………………………………. ۸۷

مقدمه

جهان و پدیده های موجود در آن همواره در حال تأثیر مقابل بر یکدیگر و تغییر می باشند، در اثر این تحولات که منجر به پیشرفت تمدن و زندگی ماشینی در عصر حاضر شده است، بیماریها ومشکلات فراوانی نیز برای انسان بوجود آورده است. برای مبارزه با چنین مشکلاتی، تلاشهای زیادی صورت گرفته که یکی از مهمترین آنها ورزش و فعالیت بدنی است.

در میان رشته های متنوع علمی، رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی نیز به مروز زمان دچار دگرگونی شده و با کشف مسایل جدید روز به روز، دامنه آن گسترده تر وپیچیده تر شده است، با این وجود باید اذعان نمود که هنوز بشر در ابتدای راه است و مسایل زیادی باید مورد بررسی قرار گیرد.

تلاش محققین امروزی در فکر حل بسیاری از مسایل تربیت بدنی و ارتباط آن با رشته های دیگر علمی است، از آنجایی که کسب و حفظ سلامتی از جمله اهداف مهم تربیت بدنی می باشد، به همین دلیل ارتباط تنگاتنگی با علم پزشکی دارد که تداخل این دو علم با یکدیگر باعث بوجود آمدن شاخه جدیدی به نام طب ورزشی گشته است که رسالت بررسی کیفیت و کمیت ورزشهای مختلف را، از نقطه نظر تأمین سلامت جسمانی افراد برعهده دارد. تعداد زیادی از پژوهشگران تلاش کرده اند تا تأثیر ورزش و فعالیت بدنی بر عملکرد اعضای مختلف بدن، مثل قلب، ریه، کلیه، عضلات و غیره را به اثبات برسانند.

امروزه پدیده تربیت بدنی و ورزش به عنوان یک ضرورت انکار ناپذیر و یک نیاز اساسی مورد توجه همگان قرار گرفته است. از آثار مفید این پدیده، تأمین سلامت روانی و جسمانی و کاهش هزینه های درمانی برای تمام افراد جامعه است.

بیان مسأله

یکی از مهمترین تأثیرات ورزش و فعالیت بدنی که شاید کمتر در مورد آن بحث شده است نقش ورزش در تقویت یا تضعیف سیستم دفاعی بدن است که در صورت کارکرد نامناسب آن، ادامه حیات برای انسان میسر نیست، با توجه به نقش مهم سیستم ایمنی در حفظ سلامتی انسانها و اثراتی که ورزش و فعالیت بدنی در این خصوص دارند، بررسی نقش فعالیتهای بدنی بر روی سیستم ایمنی بدن انسان، از ارزش ویژه ای برخوردار می باشند.

بدن انسان از راههای مختلف می تواند در برابر تمام میکرو ارگانیسمهایی که قادرند به بافتها و اندامها آسیب برسانند، از خود مقاومت نشان دهد که یکی از این راهها، تولید آنتی کر یا پادتن می باشد. ایمونوگلوبولین ها، بویژه IgG ، IgA ، IgM از آنتی کورهای مهم بدن محسوب می شوند که بیشترین مقدار ایمونوگلوبولین های سرم خون و مایعات بافتی را شامل می شوند.

این ایمونوگلوبولین ها به میزان زیادی در طی پاسخ ایمنی ثانویه تولید شده و دارای ظرفیت انتشار بسیار بالایی هستند که می توانند سریعتر از سایر ایمونوگلوبولین ها وارد فضای خارج عروق شوند و بعلاوه تمایل زیادی در اتصال به آنتی ژن دارند که در نتیجه سریعتر و بیشتر به آنتی ژن ها متصل شده و باعث از بین رفتن آنها می شوند و از این طریق، نقش مهمی در سلامتی انسان ایفا می کنند.

سیستم ایمنی

بدن انسان به طور دائم در معرض تهدید باکتریها، ویروسها، قارچها و انگلهائی است که به خصوص در پوست، دهان، مجاری تنفسی، روده بزرگ، غشاء مخاطی و حتی مجاری اداری وجود دارند. بسیاری از این موجودات ذره بینی چنانچه به بافتهای عمقی نفوذ کنند موجب بیماری شدید می شوند.

علاوه بر آن، گاهی انسان غیر از باکتریها و ویروسهائی که به طور طبیعی در بدن وجود دارند در معرض ویروسهای فوق العاده بیماریزا قرار می گیرند که می توانند بیماریهای مختلفی را ایجاد نمایند. خوشبختانه بدن انسانی دارای این توانائی است که در برابر تقریباً تمام انواع ارگانیسمهائی که تمایل دارند به بافتها و اندامها آسیب برسانند مقاومت کند که این توانائی را ایمنی نام نهادند و به عنوان وسیله ای برای حفظ و نگهداری هموستاز بدن توسعه یافته است. دارای ساختار بسیار پیچیده و قابلیت تشخیص و دفاع در برابر عوامل تهدید کننده بدن می باشد و می تواند پاسخهای ایمنی را نسبت به هر عاملی در بدن بوجود بیاورند.

چگونگی بوجود آمدن پاسخ ایمنی

پاسخ ایمنی زمانی آغاز می شود که یک عامل خارجی مهاجم که معمولاً یک میکروارگانیسم است توسط بیگانه خوارها بلیعده شود. بیگانه خوارها، میکروبها را کشته و پروتئین های آنها را تجزیه می کنند، پروتئین های خارجی پس از تجزیه یا بصورت ترکیب با پروتئین های سطحی مولکول بیگانه خوار، در سطح مولکول نمایان می شوند.

در این حال، سلولهای ایمنی ویژه ای تحت عنوان لنفوسیت ها ی T کمک کننده (TH)، توسط پروتئین های خارجی سطح مولکول بیگانه خوارشناسائی و فعال می شوند. با فعال شدن سلولهای TH، سایر سلولهای ایمنی نیز برای مبارزه با میکروارگانیسمها تحریک می شوند. پادتنها نیز توسط گروهی از سلولهای ایمنی بدن به نام لنفوسیت های B برای مقابله با پروتئین های خارجی ساخته می شوند که برخی از میکروبها را خنثی و یا سلولهای دیگری را برای کشتن آنها تحریک می کنند.

در جریان مقابله اولیه با میکروب، سلولهای ایمنی حافظ تولید می شوند. ترکیبی از این فرآیندها برای نابودی بسیاری از میکروبها کافی است که تولید پاسخ ایمنی می نمایند این سیستم دارای دو حالت اکتسابی و ذاتی است.

  فهرست منابع

  1. ابراهیم، خسرو. اثر فعالیت بدنی روی سیستم دفاعی بدن، اولین کنگره سراسری ورزش از دیدگاه پزشکی . دانشگاه علوم پزشکی یزد . ۲۸-۲۶ آبان ۱۳۷۱.

۲) ادینگتون وادگرتون. بیولوژی فعالیت بدنی، ترجمه حجت الله نیکبخت، انتشارات سمت، پائیز ۱۳۸۵.

۳) برایان، شارکی. فیزیولوژی ورزش (راهنمای مربیان) ، ترجمه فرهاد رحمانی نیا، انتشارات اداره کل تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش، بهار ۱۳۷۴.

  1. پاکزاد، پرویز. ایمونوگلوبولینها در سلامت و بیماری، مؤسسه نشر جهاد، تابستان ۱۳۷۳.

۵) پیری، مقصود. تأثیر فعالیت های بدنی منظم بر روی سیستم ایمنی هومورال (ایمونوگلوبولینهای G، A و M سرم)، پایان نامه دکتری، دانشگاه آزاد اسلامی، ۱۳۷۶.

  1. جان. ار . ساتن، هنریک گالبو و همکاران. هورمونها و فعالیت های بدنی، ترجمه عباسعلی گائینی، انتشارات اداره کل تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش، بهار ۱۳۷۴.
  2. جان . برناد. هنری. ایمونولوژی و ایمونوپاتولوژی دیویدسون، ترجمه پروین رجبی و همکاران، انتشارات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان،؛ بهار ۱۳۷۷.
  3. دلاور، علی. روشهای آماری در روانشناسی و علوم تربیتی، انتشارات دانشگاه پیام نور، اردیبهشت ۱۳۷۰.

به این پست رای بدهید
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
خرید فایل
خرید فایل
وب‌سایت خرید فایل از سال 1395 شروع به فعالیت و ارائه خدمات به دانشجویان گرامی کرده است. البته فایل‌هایی که در این وب‌سایت به فروش می‌رسد، صرفاً به عنوان منبعی برای استفاده دانشجویان در تحقیق خود است و هرگونه سوءاستفاده از آنها، به عهده خود فرد می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

معادله امنیتی *محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.