نکته: لینک خرید در پایین صفحه قرار دارد.

تحقیق ارتباط بین سود و قیمت سهام در بورس اوراق بهادار تهران

فهرست مطالب این مقاله

تعداد صفحات: ۷۰ | قابل ویرایش

فهرست مطالب

عنوان صفحه
فصل اول ۱
۱-۱- مقدمه ۱
۲-۱- تعریف موضوع ۲
۳-۱- اهمیت تحقیق ۳
۴-۱- هدف و علت انتخاب موضوع ۳
۵-۱- سوابق مربوط ۴
۶-۱- فرضیات تحقیق ۵
۷-۱- قلمرو مکانی تحقیق ۵
۸-۱- قلمرو زمانی تحقیق ۵
۹-۱- روش تحقیق ۵
۱۰-۱- ساختار تحقیق ۵
فصل دوم ۷
۱-۲- مقدمه ۷
۲-۲- کلیات ۷
۳-۲- بازار سرمایه در ایران ۸
۴-۲- مزایای وجود بورس اواق بهادار ۹
۱- از دیدگاه کلان ۹
۲- از دیدگاه شرکتهای پذیرفته شده در بورس ۹
۳- از نظر سرمایه گذاران ۹
۵-۲- سودمندی در پیش بینی معیاری برای ارزیابی اطلاعات ۱۰
۶-۲- استفاده کنندگان صورتهای مالی ۱۱
۷-۲- هدفهای گزارشگری مالی ۱۲
۸-۲- انتخاب نظریه سود ۱۳
۹-۲- استدلال انتخاب نظریه سود ۱۴
۱۰-۲- مکاتب فکری پیرامون اندازه گیری سود ۱۵
۱۱-۲- سود تحققی و سود غیر تحققی ۱۶
۱۲-۲- فواید سود برای سرمایه گذاران ۲۰
۱۳-۲- حلقه های ارتباطی سود و قیمت سهام ۲۱
۱۴-۲- تحلیل سود ۲۳
۱۵-۲- پیش بینی سودهای آتی از روی سودهای جاری ۲۴
۱۶-۲- قیمتها و سودها ۲۴
۱۷-۲- ویژگی بازار حقیقی و کامل ۲۴
۱۸-۲- ارتباط بین سودهای حسابداری دائمی و سودهای دائمی که بعنوان مفهوم ارزیابی می باشند ۲۵
۱۹-۲- مروری بر تحقیقات انجام شده ذر رابطه با سود-قیمت ۲۶
فصل سوم ۳۳
۱-۳- مقدمه ۳۳
۲-۳- انواع روشهای تحقیق ۳۴
۳-۳- مراحل مختلف تنظیم تحقیق توصیفی ۳۵
۴-۳- مراحل پژوهش علمی در تحقیق ۳۵
۱- تعیین هدف ۳۵
۲- جمع آوری داده ها ۳۶
۳- تجزیه و تحلیل داده ها ۳۶
۴- بیان یافته ها ۳۶
۵-۳- فرضیات تحقیق ۳۷
۶-۳- تئوری فرضیه تحقیق ۳۸
۷-۳- جامعه آماری ۳۸
۸-۳- نمونه و نمونه گیری ۳۹
۹-۳- نحوه جمع آوری داده ها و روشها و تکنیکهای آماری و محاسبات آنها ۴۱
۱۰-۳- آماره تست فرضیات ۴۳
۱۱-۳- ضریب تشخیص (ضریب تعیین) ۴۴
۱۲-۳- محاسبه ضریب رگرسیون ۴۴
فصل چهارم ۴۶
۱-۴- مقدمه ۴۶
۲-۴- تجزیه و تحلیل یافته ها ۴۶
۳-۴- ضریب تعیین ۴۸
۴-۴- محاسبه ضرایب رگرسیون و معادله خط آنها ۴۸
۵-۴- بررسی همبستگی بین قیمت و سود نقدی ۵۲
۱- ضریب همبستگی ۵۲
۲- نتایج آزمون فرض ۵۲
۳- ضریب تعیین ۵۴
۴- محاسبات مربوط به ضراب رگرسیون ۵۴
فصل پنجم ۵۷
۱-۵- خلاصه تحقیق ۵۷
۲-۵- ارزیابی نتایج آزمون فرض ۵۸
۳-۵- محدودیت های تحقیق ۵۸
۴-۵- پیشنهادات ۵۹
۵-۵- توصیه برای تحقیقات آتی ۶۰

خلاصه تحقیق

با توجه به تئوری های موجود در زمینه ارزش اوراق بهادار و اینکه قیمت اوراق بهادار برابر با ارزش فعلی جریان های نقدی آینده ( و آنچه مورد انتظار دارندگان اوراق بهادار است) می باشد  و  برای آزمون محتوایی اطلاعاتی سود حسابداری اعلام  شده  از سوی شرکت ها و بررسی میزان توجه خریداران و فروشندگان سهام در بازار بورس اوراق بهادار تهران به سود حسابداری اقدام به انجام این تحقیق شد.

از دید سرمایه گذاران نقش بورس از جنبه سود مناسب، مشارکت در مالکیت ، اداره امور شرکت از طریق اعمال حق رای ، نقدینگی دارایی، پوشش در مقابل تورم و معافیت های مالیاتی ، قابل تامل می باشد.

هدف اولیه از سرمایه گذاری در سهام شرکت ها، همچون بسیاری دیگر از فرصت ها و امکانات سرمایه گذاری کسب سود می باشد. سرمایه گذاری در اوراق سهام ، مشکل تقسیم ناپذیری طرح های بزرگ را حل کرده و بورس اوراق بهادار نیز ، سرمایه گذاری در اوراق بهادار را تسهیل می کند . مشکل دیگر سرمایه گذاری در دارایی های فیزیکی یعنی قابلیت نقدینگی پایین تر ، از طریق سرمایه گذاری در اوراق سهام حل می شود.

در فصل دوم کلیاتی در زمینه سود حسابداری ، مفاهیم و تئوری های موجود در زمینه سود، همچنین خلاصه ای از تحقیقات انجام شده در زمینه بررسی ارتباط بین سود حسابداری و قیمت سهام ارائه گردید ، در زمینه رفتار قیمت سهام نیز مطالبی عنوان گردید . هدف اساسی تحقیق بررسی ارتباط و همبستگی بین تغییر در سود و تغییر قیمت سهام در بورس اوراق بهادار تهران در سال های ۸۳ – ۸۰ می باشد.

مقدمه

تکامل ساختارپولی ومالی اقتصادهایی که عصر انقلاب  صنعتی را پشت سرگذاشته اند و درروایتی خود در این شکل بخشیدن به این تحول چنان دست داشته اند که امروز آنها را کشورهای صنعتی می نامیم ، با توجه به نیازها یی بوده  که  در جریان تغییر شکل این اقتصادها  پدید  آمده است.اگرچه بسیاری ازاین ساختارها ، به صورت اولیه ، در اغلب کشورهای جهان وجود داشته است.

اما آنچه شکل امروزی  این ساختارها را ایجاد کرده مسیری  است که اقتصادهای  توسعه یافته در جریان گذر از شکلی ساده به شکلی پیچیده و پیشتاز، آن را پیموده اند.

بطور خلاصه بورس اوراق بهادار وظیفه دارد بازاری  برای خرید  و فروش انواع  سهام و اوراق بهادار پدید آورد تا واحدهای خصوصی و دولت بتوانند سرمایه لازم را از این طریق و با استفاده ازمنابع مصرف نشده عموم فراهم آورند. چنین بازاری باید به صورت رقابت کامل عمل کند و از درجه تخصص بالایی برخوردار باشد .

ازعمده ترین استفاده کنندگان اطلاعات شرکتهای سهامی دربورس ، سرمایه  گذاران بالقوه در سهام شرکتها میباشند ، به دست آوردن اطلاعات کافی جهت استفاده کنندگان فوق معمولا از کانال بورس اوراق بهادار انجام میشود.

تعریف موضوع

از نظر تئوریک ارتباط  بین سود و قیمت سهام امری  بدیهی می باشد و سرمایه گذاران  به صورتی  آشکار سود مورد گزارش شرکتها را مورد توجه  قرار می دهند. شاید یکی از عوامل مهم تاثیرسود برقیمت سهام این باشد که سود پیش بینی شده و سود مورد گزارش به سهامداران کمک میکند تا بر آن اساس سود تقسیمی آینده را که یکی از فاکتورهای موثردرتعیین قیمت سهام می باشد پیش بینی کنند.

گاهی برخی از شرکتها که سود خود را با دیدگاهی بدبینانه پیش بینی می کنند ،که موجب  افت ناگهانی قیمت سهام خود می شوند .

یکی از فرضیات کلی بیانیه حسابداری سال ۱۹۶۰،این است که گزارشات حسـابداری ، تـنها منبع اطلاعاتی شرکتها برای استفاده بازار می باشند و چون ایـن گزارشات ، تنها منبع اطلاعاتی هسـتند و مـدیران دارای انـعطاف و قدرت زیادی در انتخاب رویه حسابداری جهت محاسبه سود می باشند ، لذا مدیران میتوانند با انتخاب یک رویه خاص ، گزارشهای دلخواه خود را ارائه کرده و لذا بازار را گمراه کنند. مدیران می توانند با بیشتر نشان دادن سود ، باعث شوند، ارزش سهام شرکت ، بیش از واقع ارزیابی گردد .

این فرض که گزارشهای حسـابداری تـنها مـنبع اطلاعاتی بازار می باشند منجر به اهمیت یافتن محاسبات سود حسابداری  گردید . چون سود حسابداری به روشهای مختلف قابل  محاسبه  می باشد ، لذا  به  تنهایی  برای سرمایه گذاری نمی توان به سودها تکیه کرد.

بازار سرمایه در ایران

بازار سرمایه در ایران کم و بیش در بورس اوراق بهادار تهران می گنجد که پیشینه تأسیس آن به سال ۱۳۴۶باز می گردد بورس اوراق بهادار در ایران از پانزدهم بهمن ۱۳۴۶فعالیت خود را با نام چند معامله بر روی سهام بانک توسعه صنعتی و معدنی – بعنوان بزرگترین مجتمع واحدهای تولیدی و اقتصادی ان زمان آغاز کرد و در پی آن سهام شرکت نفت پارس ، اوراق قرضه دولتی ، اسناد خزانه ، اوراق قرضه سازمان گسترش مالکیت صنعتی و اوراق قرضه عباس آباد به بورس تهران راه یافتند.

در این میان،اعطای معافیتهای مالیاتی به شرکتها و موسسات پذیرفته شده در بورس در ایجاد انگیزه برای عرضه سهام انها نقش مهمی داشته است . همچنین به تصویب قانون گسترش مالکیت سهام واحدهای تولیدی در اردیبهشت ۱۳۵۴ می توان اشاره کرد که به موجب ان موسسات خصوصی و دولتی مکلف شدند که به ترتیب ۴۹و ۹۹درصد سهام خود را به مردم عرضه کنند .

در طی یازده سال فعالیت بورس تا پیش از انقلاب اسلامی در ایران ،تعداد شرکتها ، بانکها و شرکتهای بیمه پذیرفته شده از شش بنگاه اقتصادی با ۶/۲ میلیارد ریال سرمایه در سال ۱۳۴۶ به ۱۰۵ بنگاه با بیش از ۲۳۰ میلیارد ریال در سال ۵۷افزایش یافت همچنین ارزش مبادلات در بورس از ۱۵ میلیارد ریال در سال ۱۳۴۶ به بیش از ۱۵۰ میلیارد ریال در سال ۱۳۵۷ افزایش یافت.

هر چند بورس اوراق بهادار تهران در این مدت از رونق چشمگیری برخوردار نبوده ولی رشد شتابان محصول ناخالص داخلی و ارزش افزوده بخش صنعت و نیز حضور اوراق قرضه دولتی و اصلاحات ارضی ، افزایش حجم معاملات را در بورس اوراق بهادار تهران در پیش داشت.

منابع و ماخذ

  1. مدیریت مالی ؛ دکتر ایرج نوروش
  2. بررسی رابطه سود وقیمت ؛ ماکوئی ، پایان نامه کارشناسی ارشد
  3. رابطه سود حسابداری و قیمت سهام ؛
  4. بورس ، سهام ، نحوه قیمت گذاری سهام ؛ موسسه حسابرسی دایارایان به اهتمام دکتر غلامحسین دوانی
  5. آمار دراقتصاد و بازرگانی ؛ دکتر محمد نوفرستی
  6. آمار و کاربرد آن در مدیریت ؛ دکتر ناصحی فر
  7. مفاهیم اولیه بورس به زبان ساده ؛ فراهانی فرد ، رضا صبری
به این پست رای بدهید
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
خرید فایل
خرید فایل
وب‌سایت خرید فایل از سال 1395 شروع به فعالیت و ارائه خدمات به دانشجویان گرامی کرده است. البته فایل‌هایی که در این وب‌سایت به فروش می‌رسد، صرفاً به عنوان منبعی برای استفاده دانشجویان در تحقیق خود است و هرگونه سوءاستفاده از آنها، به عهده خود فرد می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

معادله امنیتی *محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.