نکته: لینک خرید در پایین صفحه قرار دارد.

تحقیق انبارداری

فهرست مطالب این مقاله

تعداد صفحات: ۱۱۰ | قابل ویرایش

تعریف انبار

امروزه انبار دیگر حالت یک محفظه را ندارد بلکه عملیات آن زمانی کافی و رضایتبخش است که از دو جهت اطلاعاتی و فیزیکی مورد توجه قرار گیرد بطور کلی انبار محل و فضایی است که یک یا چند نوع کالای بازرگانی – صنتعی یا مواد اولیه برای ساخت محصولات ، کالای نیمه ساخته ( کالای در جریان ساخت ) ، محصول ساخته شده ، مواد و لوازم مصرفی ،‌قطعات یدکی ماشین الات ، ابزار آلات و اجناس اسقاط نگهداری می شود آنهم براساس سیستم صحیح طبقه بندی.

جایگاه انبار

سازماندهی سازمانهای مختلف بنابر نیازهای آنها متفاوت است . گاه در بعضی از موسسات انبار مستقیماً زیر نظر مدیر عامل قرار دارد و تحت نظر مدیر انبار نیز انبارهای مختلفی مانند انبار مواد ، قطعات ، محصولات ، ضایعات و … قرار دارد . در سازمانهای دولتی و غیر انتفاعی معمولا واحد انبار تحت نظر تدارکات و یا کارپردازی که خود نیز یکی از واحدهای تابعه امور اداری است انجام وظیفه ‌می‌نمای.

انواع انبارها

انبارها از نظر فرم ساختمانی به سه سرعت زیر می‌باشند:

۱) انبارهای پوشیده : که از تمام اطراف بسته است و دارای سقف و وسایل کامل می‌باشد.

۲) انبارهای سر پوشیده یا هانگارد : این انبار دارای سقف بوده ولی چهار طرف آن باز است و فاقد حفاظ جانبی است .این انبار بصورت محوطه بوده و جهت نگاهداری ماشین و لوازم سنگین مورد استفاده قرار می گیرد .

۳) انبارهای باز یا محوطه : این انبار بصورت محوطه بوده و جهت نگاهداری ماشین آلات و لوازم سنگین مورد استفاده قرار می گیرد.

انبارها را از نظر نوع موادی که آن نگهداری می توان به چهار دسته کلی یا بیشتر تقسیم نمود . مثل انبار قطعات یا انبار مواد اولیه یا انبار محصول یا انبار ضایعات یا …

از ترکیب چند انبار با هم نیز مخزن بوجود می‌آید . انبارها از لحاظ کالاهایی که در آنها نگهداری می شود به انبار کالاهای معمولی ،‌قابل اشعال یا انفجار ، فاسد شدنی ، شیمیایی و سموم و انبار مواد غله ای تقسیم می شود و از لحاظ چگونگی و ماهیت به انبارهای گمرکی و ترانزیتی یا انبارهای توزیع محلی یا ناحیه ای یا انبارهای کارخانه های صنعتی تقسیم می شود و ممکنست دسته بندی های دیگری را نیز از انبارها بعمل آورد که در زمره سایر روشها می توان آنها را بررسی نمود.

انواع موجودیهای انبارها

۱) مواد اولیه : برای ساخت محصولات که به مواد خام مشهور است البته مواد اولیه ممکنست مواد خام و طبیعی نباشد بلکه محصول ساخته شده در یک کارخانه ممکنست ماده اولیه کارخانه دیگر باشد مثل نخ که محصول نهایی کارخانه نخ ریسی است اما ماده اولیه پارچه بافی است و پارچه نیز خود ماده اولیه کارخانجات و لباسدوزیهاست.

۲) کالاهای نیمه ساخته ( کالای در جریان ساخت ) : که شامل بهای ناقص دستمزد و مواد و هزینه های سرباز ساخت می باشد.

۳) کالای ساخته شده : کالای آماده برای فروش یا توزیعی هستند که ممکنست تهیه شده یا ساخته شده باشند.

۴) اجناس خریدار ی شده جهت فروش : که در موسسات تجاری و توزیع کننده این نوع موجودی بیشتر به چشم می خورد.

۵) مواد و لوازم مصرفی : که در تولید غیر مستقیم موثرند مثل گریس ، روغن ، ملزومات و غیره …

 منابع

۱.حسابداری مدیریت – رضا شباهنگ نشریه ۱۳۱ سازمان حسابرسی

۲.حسابداری میانه (۱) – چستین، فلاهرتی ، اوکانر ترجمه دکتر ایرج نوروش ، غلامرض کرمی

۳.حسابداری مالی ، محمدعلی سهمانی اصل – انتشارات سنجش

۴.اصول حسابداری (۱) – چارلز هورن گرن ، والتر هاریسون و مایکل رابینسون

به این پست رای بدهید
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
خرید فایل
خرید فایل
وب‌سایت خرید فایل از سال 1395 شروع به فعالیت و ارائه خدمات به دانشجویان گرامی کرده است. البته فایل‌هایی که در این وب‌سایت به فروش می‌رسد، صرفاً به عنوان منبعی برای استفاده دانشجویان در تحقیق خود است و هرگونه سوءاستفاده از آنها، به عهده خود فرد می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

معادله امنیتی *محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.