نکته: لینک خرید در پایین صفحه قرار دارد.

پایان نامه تعیین رابطه رضایت زناشویی مادران و عزت نفس دختران شان

فهرست مطالب این مقاله

تعداد صفحات: ۱۳۴ | قابل ویرایش

چکیده

تحقیق حاضر به منظور بررسی تاثیر رضایت زناشویی مادران بر عزت نفس دخترانشان است. جامعه آماری شامل ۶۰ نفر، که ۳۰ نفر مادران و ۳۰ نفر دختران شان را شامل ‌می‌باشد نمونه گیری به صورت تصادفی است. برای بررسی این رابطه از ضریب همبستگی پرستون استفاده شده.

تست های مورد آزمون تست عزت نفس آیزنگ و تست رضایت زنا شویی Enrich است که از هر یک از مادران و دختران از این تست ها گرفته شده. پس از تحقیقات و مطالعات با استفاده از آزمون معنا دار ضریب همبستگی و پرستون مشخص شد که بین متغیر رضایت زناشویی و عزت نفس رابطه معنی داری وجود دارد و فرضیه ما پذیرفته میشود.

مقدمه

رضایت از زندگی زناشویی نکات زیادی لازم دارد که باید مورد توجه باشد زیرا رضایت در اثر ارضای نیازهای اساسی انسانها به وجود می آید. انجام خواسته ها باید یک ارتباط دو سویه و متقابل باشد و در روابط بیابین با مدیریت آگاهانه ای وارد عمل شد.

مثلاً باید برای همسر مستمع خوبی بود و با توجه به شخصیت طرف مقابل باعث برانگیختن نقاط مثبت او شد و با کمال علاقه و حوصله به خواسته ها و امیال ایشان توجه کرد و در حد توان در انجام آنها تلاش و کوشش به عمل آورد زیرا این کوشش ها دلیل بر احترام و علاقه است و یا مثلاً میل باطنی خود را به صورت پیشنهاد عرضه کرد.

در نتیجه طرف مقابل نیز با رغبت به آنها گوش فراهم میدهد و در صورت توان آنها را انجام میدهد و در مجموع برای رسیدن به یک رضایت زناشویی بالا در خیلی از مراحل زندگی مهارت داشت تا به یک زندگی موفق و ایده آل و با رضایت بالای زناشویی دست یافت.

عزت نفس شامل احساسات و باورها و آرزوهای پیچیده ای است که بر اساس مهارت های در حال تغییر در تاثیر متقابل و نفوذ به دنیای اطراف است.

پایین بودن اعتماد به نفس و احساس خود ارزشمندی که همان عزت نفس میباشد باعث به وجود آمدن بسیاری از اختلالات رفتاری و شخصیتی می شود و برای از میان برداشتن این اختلالات، پرورش و تقویت احساس عزت نفس و اعتماد به نفس و مهارت های فردی و اجتماعی نقش به سزایی ایفا میکنند.

بیان مساله

از جمله اهداف مهم ازدواج که قرآن کریم نیز به آن اشاره فرموده، رسیدن به آرامش و آسایش است. آسایش و آرامش زمانی حاصل میشود که در زندگی رضایت خاطر و خشنودی وجود داشته باشد.

میزان رضایت مندی از ازدواج تاثیر مهمی بر کانون خانواده و کارکرد های اعضای خانواده دارد. مسئله مورد توجه در این تحقیق بررسی تاثیر رضایت مندی زناشویی مادران بر عزت نفس دختران شان است و از آنجا که عزت نفس در فرد زمینه و اساس ادراک او از تجارب زندگی را فراهم می آورد دارای نقش و ارزش بالایی است.

شایستگی عاطفی. اجتماعی که از خود ارزیابی مثبت به بار می آمد میتواند به عنوان سپر یا نیرویی در مقابل مشکلات آینده به فرد کمک کند. به نظر میرسد که عزت نفس بالا میتواند تا حدودی بعضی مسایل و نقص های فردی را جبران کند.

پیتر سون (۱۹۸۶) اعلام کرد که کسانی که ازدواج موفق ندارند دچار افسردگی می شوند او می گوید که چنین پدیده ای بسیار شایع است. نیکلر (۱۹۸۶) شرح میدهد پدران و مادرانی که روابط خوبی ندارند این احساس را در فرزندان خود به وجود می آورند که آنها را دوست ندارند.

تعریف رضایت مندی ازدواج

ازدواج یک پیمان مقدسی است که در میان تمام اقوام و ملل و تمامی زمان ها و مکان ها وجود داشته است، سنت دیرینه ای که در آن زن و مرد زندگی مشترکی را آغاز میکنند و پیمان می بندند که مصاحب، یار و غمخوار یکدیگر باشند، یکدیگر را خوش بخت کنند، به یکدیگر عشق ورزند و با ازدواج خود بر تنهایی خویش پایان دهند.

انسان به دلیل طبیعت وجودش که مدنی است، ناگزیر از تشکیل زندگی مشترک است. جامعه شناسان آدمی را طبعاً اجتماعی می داند و اعتقاد دارند که خصایص وجودی و نیازهای وی ایجاب میکند در زندگی مشترک و دسته جمعی وارد شده و برای رفع احتیاجات معنوی و مادی خویش از کمک و همکاری دیگران استفاده نماید.

خانواده یک واحد اجتماعی است که بر اثر ازدواج یک زن و مرد پدید می آید وجود فرزندان آن را تکمیل میکند. همه ادیان الهی به ویژه دین مبین اسلام بر سنت دیرینه و نیاز و خواست زن و مرد تاکید بسیار دارند.

تاریخچه ازدواج

مسئله ازدواج انسانها را سابقه ای است بس قدیمی و طولانی و همزمان با پیدایش نخستین انسان در کره زمین، که درباره آن ادیان و مردم شناسان هر کدام به گونه ای سخن گفته اند.

بر اساس گفته صاحبان ادیان، نخستین ازدواج بین آدم و حوا اولین مرد و زن آفریده شده به وقوع پیوست، بعدها در سایه ازدواج فرزندان آنها، نسل تکثیر یافت و با گذشت زمان، به صورت امروزی درآمد. (‌فرهنگ معین – جلد اول)

ازدواج هم مثل تمام امور دوره تکامل را به تدریج پیموده است، یعنی در ابتدا هر زن و مردی که در دسترس و نزدیک یکدیگر بوده اند با هم ازدواج میکردند. یعنی ازدواج بین محارم حتی پدر و دختر یا پسر و مادر معقول بوده است و هیچ گونه قبح و منعی نداشته است، چنانکه در داستان ویس ورامین مشاهده میشود که در ابتدا ویس به عقد برادرش ویرو در آمده است.

بدون شک ازدواج مثل سایر امور طبیعی و امور اجتماعی دوره هایی را گذرانده و تحولاتی را سیر کرده و به تدریج تکامل یافته است و هر قدر علم پیش رود و تمدن بشر افزایش یابد اهمیت امور بیشتر کشف خواهد شد و دقت بیشتر و رعایت شرایط زیادتری لزوم پیدا میکند.

همسر گزینی در گذشته

در دوران قبل همسر گزینی به شدت تحت فشار اجتماعی بود. انتخاب همسر نه بر اساس میل و علاقه دو طرف به ازدواج بلکه به دلیل جبر اجتماعی صورت می گرفت.

هر چند که زن متاهل معمولاً تحت سلطه مادر شوهر بود و شوهر نیز بر روی او اعمال قدرت میکرد، اما به تدریج با انتقال اقتدار شوهر به زن در حیطه های خاص، زن تبدیل به فرد فرمان دهنده می شد و پس از فوت مادر شوهر به بالاترین مقام خانه می رسید. به این ترتیب برای دختران جامعه ازدواج تنها امکان کسب یک نقش اجتماعی قابل قبول جامعه بود.

مرد ها نیز مجبور به ازدواج بودند، زیرا اداره واحد خانه که در عین حال محل تولید نیز بود، بدون وجود زن که قسمتی از کارها را بر عهده گیرد امکان نداشت. با ازدواج مرد مجرد تبدیل به مرد متاهل میشد که اهمیت اجتماعی بالاتری از مرد غرب داشت. در عین حال پی ازدواج دارای فرزندانی می شد که هم به او کمک می کردند و هم به عنوان ورثه از مالکیت خانوادگی محافظت می کردند.

به این پست رای بدهید
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
خرید فایل
خرید فایل
وب‌سایت خرید فایل از سال 1395 شروع به فعالیت و ارائه خدمات به دانشجویان گرامی کرده است. البته فایل‌هایی که در این وب‌سایت به فروش می‌رسد، صرفاً به عنوان منبعی برای استفاده دانشجویان در تحقیق خود است و هرگونه سوءاستفاده از آنها، به عهده خود فرد می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

معادله امنیتی *محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.