نکته: لینک خرید در پایین صفحه قرار دارد.

پایان نامه بررسی میزان افسردگی در پرسنل بیمارستان

فهرست مطالب این مقاله

تعداد صفحات: ۹۳ | قابل ویرایش

فهرست مطالب

عنوان

فصل اول: کلیات

  • مقدمه پژوهش بیان مسئله
  • اهمیت مسئله پژوهش
  • اهداف پژوهش
  • فرضیه ها و یا سوالات پژوهش
  • تعریف واژگان

فصل دوم: بررسی پیشینه پژوهش

  • مقدمه
  • بررسی نظریه ها و فرضیات مربوط به موضوع پژوهش
  • اپیدیولوژی یا همه گیری شناسی افسردگی
  • سابقه تحقیقات در مورد افسردگی

فصل سوم: روش اجرای پژوهش

  • تعریف جامعه پژوهش
  • تعداد و نمونه، روش نمونه گیری، معیارهای انتخاب نمونه
  • نوع پژوهش و روش انجام کار
  • ابزار بکارگیری
  • روشهای تجزیه و تحلیل داده ها
  • رعایت نکات اخلاقی

فصل چهارم: یافته های پژوهش

فصل پنجم:

  • بحث و تفسیر نتایج پژوهش
  • نتیجه گیری نهایی
  • محدودیتهای و پیشنهادها

ضمائم:

– فهرست منابع ومأخذ

– پرسشنامه

چکیده پژوهش

این پژوهش یک مطالعه توصیفی وتحلیلی بوده و به منظور بررسی مقایسه میزان افسردگی در پرسنل بیمارستان اعم از بخشهای مختلف (اطفال- زنان- مردان- ICU- اطاق عمل) صورت گرفته است. تعداد ۱۰۰ نفر از کل پرسنل انتخاب و پرسشنامه ربک توزیع شده است.

هدف از پژوهش، اندازه گیری ومقایسه شیوع افسردگی در بخشهای مختلف  و رابطه بین متغیرهای زیر با افسردگی از طریق آزمون یک مورد بررسی قرار گرفته است که شامل (سن، جنس و وضعیت تحصیلی، سابقه بیماری و…….) می باشد.

بین نوع بخش و میزان بروز افسردگی رابطه معنادرای وجود نداشته و در میان متغیرهای فوق فقط میزان افسردگی با جنسیت رابطه معنا داری بدست آمده  است. پرسنل بیمارستان به نظر می رسد افسردگی به میزان زیادی وابسته به مسائل کلی جامعه می باشد که بعنوان بخش مهمی از آن به شمار می آیند. فشار حرفه ای، تماس با بیماران دارای مشکلات ودردهای طاقت فرس، انتقال فشارهای همراهان بیمار وعدم توفیق درمان افسردگی زا خواهند بود.

مقدمه پژوهش

بشر با پشت سر نهادن قرن بیستم و پا نهادن در قرن بیست و یکم بسیاری از معماها و مشکلات را در زمینه های مختلف از جمله طب حل نموده است ولی با گشودن هر دری از دردهای هستی با هزار دربسته و با حل هر معمایی،معماهای تازه ای مطرح می شود.

یکی از معضلات بزرگ بشر در گذشته وحال عدم وجود عاملی خاص برای اختلالات روانی بوده که به همین روی نیز واژه اختلال را به جای واژه بیماری بر آن نهاده اند وامروزه دانشمندان علم طب وعلوم وابسته برآنند که برای هر اختلال روانی که یک عامل یا یک ترانسمیتر مشخص که دچار اختلال شده است را بیابند.

ولی حتی در صورت کشف چنین چیزی باز هم اختلالات روانی را نمی توان تنها به یک عامل یا عوامل احتمالی فیزیولوژیک نسبت داد بلکه عوامل محیطی نیز بدون شک در بروز و ظهور چنین اختلالاتی دخیل می باشند؛ عواملی مثل محیط زندگی، وضعیت تاهل، فرهنگ جامعه، وجود شغل و نوع شغل و… .

بیان مسأله

آمار تعداد اختلالات روانی در جهان نشان می دهد که ۱۵% از جمعیت کل جهان از بیماری افسردگی رنج می بردند. لازم به ذکر است که این آمار در مورد زنان تا ۲۵ درصد نیز می رسد.

لذا اختلال روانی در میان جنس زن و مرد شیوع متفاوت دارد. افسردگی بعنوان یک اختلال خلق در کار کرد فرد تاثیر گذاشته وموجب کاهش بهره وری فرد وخانواده و سازمان وبنابراین کاهش بهره وری یک جامعه می شود، به همین دلیل در بعد اپیدیولوژیک اثرات سوء قابل توجهی در اجتماع می گذارد.

این اثر وقتی مملوس تر است که در بین پرستاران یک جامعه در حال توسعه که مقدار قابل توجهی منابع انسانی در بخش درمان را تشکیل می دهند افسردگی شیوع می یابد وبا توجه به این امر که اکثر پرستاران را جمعیت زنان تشکیل می دهند و زنان در مواجهه با سختیهای کار از آسیب پذیری بیشتری برخوردارند، دچار افسردگی در ضمن کار می شوند.

موضوع پژوهش

برای روشن شدن قضیه بعضی از تعاریف صاحب نظران را متذکر می شویم:

  • در سال ۱۸۸۹ ای- که پیلین بیماری مانک- دپرسیو را که تا آن زمان در ملانکولی متمایز شده بود، توصیف نمود. نامبرده این بیماری را در ردیف بیماریهایی که در رابطه با دوره سنی خاص می باش طبقه بندی کرد. پس از آن که پیلین این نوع بیماری را در یک طبقه جای داد ومنشا مغزی واحدی را برای هر دو نظر گرفت. البته بعد از یک قرن این نظریه تا حدی به اثبات رسید.
  • زیگوند فروید در سال ۱۹۱۵ درمقاله مشهود خود درباره ملانکولی چنین نوشت:

به احتمال زیاد یک عامل جسمی در آرامش حال بیمار به هنگام شب دخالت دارد. پدیده ای که نمی توان آن را به صورت رو نزاد توجیه کرد. فروید بنیانگذار روانکاری که متخصص بالینی زبده ای نیز به شمار می رفت در مورد نقش که و نوبیولوژی در این بیماری تردید به خود راه نداد.

فاکتورهای ژنیتکی

مطالعات ژنیتکی نشان می دهد که عوامل ژنیتکی در بیماریهای خلقی نقش دارند. اگر چه تاثیر این عوامل در بیماری دو قطبی بیش از افسردگی است تحقیقات نشان می دهد که فایل درجه یک فرد مبتلاء به اختلال دو قطبی ۲ تا ۱۰ برابر بیشتر به بیماری افسردگی مبتلا شوند و فامیل درجه یک فرد مبتلا به افسردگی ۲ تا ۳ برابر بیشتر احتمال ابتلا به افسردگی را دارند.

چنین مطالعات در دو قلوهای تک تخمکی نشان می دهد که در صورت ابتلای یک قل احتمال ابتلای قل دیگر پنجاه درصد است و در دو قلوهای  دو تخمکی این احتمال ۱۰ تا ۲۵ درصد است.

فهرست منابع و مآخذ

  1. اسلامی نسب، علی، بررسی افسردگی در پرستاران دانشگاه تهران، پایان نامه کارشناسی ارشد آموزش پرستاری ، دانشکده تربیت مدرس، ۱۳۷۱.
  2. بحرینیان، عبدالمجید و مهاجر، مرتضی و کاتوزیان، بهروز، بررسی شیوع اختلال افسردگی در دانشجویان دانشکده پرستاری و مامائی شهید بهشتی ، ۱۳۶۹ سومین کنگره پژوهشهای روان پزشکی در ایران، تهران.
  3. پلاجی, کلاتیون، جیمزوای، بارت،درمان افسردگی
  4. جعفری، رضا، روحیه و رضایت از کار، مدیریت امروز، ۱۳۷۳
  5. دوکی، تابان، فرهنگ و افسردگی، مجله بهداشت جهان، سال دوم، شماره ۱۱، ۱۹۷۷
  6. ساعتچی، محمود، تئوری کسب و انگیزه و ایجاد تغییرات مطلوب در شخصیت، مدیریت امروز، ۱۳۷۵
  7. فردریک،فلک، افسردگی (واکنش یا بیماری) ، ترجمه پورافکاری،
    نصرت الله، انتشارات آزاد، چاپ چهارم، ۱۳۷۱
  8. فولادی، حوریه، بررسی رابطه افسردگی و نوبت کاری در پرستاران شبکاری بیمارستانهای آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، پایان نامه کارشناسی ارشد آموزش پرستاری شهید بهشتی، ۱۳۷۶.
  9. قلعه بندی، میرفرهاد، روان پزشکی بالینی، انتشارات فرهنگ سازان، اول ۱۳۷۹.
به این پست رای بدهید
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
خرید فایل
خرید فایل
وب‌سایت خرید فایل از سال 1395 شروع به فعالیت و ارائه خدمات به دانشجویان گرامی کرده است. البته فایل‌هایی که در این وب‌سایت به فروش می‌رسد، صرفاً به عنوان منبعی برای استفاده دانشجویان در تحقیق خود است و هرگونه سوءاستفاده از آنها، به عهده خود فرد می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

معادله امنیتی *محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.