2000 تومان

تحقیق چگونگی ساخت دراورهای چوبی در کارگاه صنایع چوب

فهرست مطالب این مقاله

تعداد صفحات: ۳۱ | قابل ویرایش

فهرست مطالب

عنوان                                        صفحه

ماشین اره فلکه یا اره نواری …….. ۱

شیوه استقرار تیغه روی فلکه ……… ۱

سیستم ستاره و مثلث……………… ۲

تیز کردن اره…………………… ۴

ماشینهای رنده برقی یا کف رند…….. ۴

قسمتهای مختلف ماشین رنده………… ۵

ماشینهای رنده جدید و مکانیسم عمل آنها ۶

سرعت پیشروی کار………………… ۷

تعداد تیغه‌های رنده……………… ۷

اره رومیزی یا دوار……………… ۸

تنظیمات اره رومیزی……………… ۹

ابزار فرز دستی…………………. ۹

دستگاه فرز پنوماتیک…………….. ۹

الوار…………………………. ۱۰

ماشین آلات الوارگیری…………….. ۱۰

نمایی از یک دراور چوبی………….. ۱۴

جدول لیست مواد مصرفی دراور چوبی….. ۱۵

ساخت دراور پنج کشو……………… ۱۶

الف)قطعات از جنس تخته خرده چوب…… ۱۷

ب)قطعات از جنس چوب صنوبر………… ۱۹

ج)قطعات از جنس چوب راش………….. ۲۱

مراحل ساخت دراور با پنج کشو……… ۲۲

سوراخ کاری…………………….. ۲۳

مونتاژ قطعات…………………… ۲۳

نصب ریل……………………….. ۲۴

ساخت جعبه ها…………………… ۲۴

ماشین اره فلکه یا اره نواری:

این ماشین شامل دو فلکه بالا و پایین است که معمولاً از جنس چدن ریخته گری می باشد. این دو فلکه به طور عمودی و دقیق در امتداد هم قرار گرفته اند فلکه پایینی در مکان خود ثابت و تنها توانایی چرخش دارد.

اما فلکه بالایی قابلیت جابجا شدن به بالا و پایین طرفین را دارد برای بالا و پایین کردن فلکه بالا از فرمان کوچکی که در زیر این فلکه قرار دارد استفاده می شود برای شل و سفت کردن تیغه می توان از این قابلیت فلکه بالا استفاده کرد. کج و راست شدن فلکه بالا از فرمان دیگری که در کنار فلکه قرار دارد استفاده می شود.

بانداژ فلکه: هدف از این کار عدم تماس مستقیم تیغه با فلز فلکه بوده و نیز نرمتر کردن حرکت اره نواری را تأمین می کند و اینکه جنس بانداژ می تواند: لاستیک، پلاستیک، و یا برزنت باشد.

شیوه استقرار تیغه روی فلکه:

به هنگام نصب تیغه روی اره فلکه باید توجه کنیم که حتماً اره خاموش باشد ترجیحاً برق اتصال موتور را قطع کنیم. در هنگام باز کردن تیغه از ماشین نیز باید به این نکته توجه داشته باشیم: برای باز کردن تیغه ابتدا باید حفاظ های ماشین را باز کرد فلکه بالا را به سمت پایین حرکت داده تا تیغه کاملاً شل شود.

اکنون تیغه آماده خروج از دستگاه می باشد برای سوار کردن تیغه ابتدا باید تیغه را از داخل شکاف اصلی عبور داده بطوریکه دندانه های تیعه به سمت ما باشد. سپس روی فلکه پایین و بالا تیغه را مستقر کرده و با بالا  بردن فلکه بالایی تیغه را در جای خود مستقر می کنیم.

باید توجه داشت تیغه روی فلکه طوری قرار بگیرد که دندانه های آن مستقیماً روی فلکه قرار نگیرد برای تنظیم این مسئله می توان از کج و راست کردن فلکه بالایی توسط فرمان کناری استفاده کرد.

در بعضی از ماشین های اره نواری برای حفاظت بیشتر از دستگاه که حاوی یک قطعه فنر و پدال می باشد به عنوان ترمز بر روی فلکه پایین استفاده می گردد در هر زمان که کاربر نیاز به توقف سریع داشته باشد می تواند با فشار بر روی پدال اره نواری متوقف نماید که حدوداً ۳۰ ثانیه زمان می برد که در مقایسه با زمان عادی توقف اره نواری سه دقیقه که زمان ناچیزی می باشد.

این توقف می تواند به دلیل پاره شدن تیغه و جلوگیری از صدمه خوردن تیغه می باشد و یا به دلیل صرفه جویی در وقت در هنگام تغییر فرم برش و تغییر گونیایی ماشین باشد.

سیستم ستاره و مثلث:

برای روشن کردن ماشین اره نواری لازم است از کلید ستاره و مثلث استفاده شود دلیل استفاده از این کلید اینست که در ابتدا حرکت الکتروموتور باید تحت نیروی کم شروع شود و سپس نیروی آن افزایش یابد. در غیر اینصورت امکان سوختن الکتروموتور وجود دارد الکتروموتور در ابتدا با سیستم ستاره شروع به کار می کند.

سپس به حالت مثلث به کار خود ادامه می دهد در بعضی از ماشین ها این عمل به صورت اتوماتیک و در بعضی ماشین توسط کاربر با کلیدی که روی دستگاه مهیا شده انجام می شود یعنی هنگام خاموش کردن نیازی به رعایت دو کلید نیست و با یک حرکت می توان دستگاه را خاموش کرد.

قسمتهای مختلف ماشین رنده:

این ماشین تشکیل شده از دو صفحه که روی پایه های چدنی مستقر شده اند صفحه اول یا صفحه کارده معمولاً متحرک بوده و صفحه کارگیر می تواند ثابت باشد. البته صفحه کارده قابلیت تنظیم بالا و پایین دارد. بالا و پایین رفتن صفحه کارده برای پر تیغ کردن و کم تیغ رنده جهت پوشال برداری می باشد.

صفحه کارگیر تقریباً ثابت بوده که قطعه کار روی آن قرار گرفته و خارج می شود. مابین این دو صفحه غلتک یا میله رنده قرار گرفته روی غلتک شیارهایی وجود دارد که جای قرار گرفتن تیغه ها می باشد. تیغه ها داخل این شیارها توسط پیچ به تعداد ۴ الی ۵ عدد و پشت بند تیغ محکم و ثابت می گردد.

بستن تیغه در داخل شیار توسط پیچ ها به این ترتیب هست که ابتدا پیچ های مرکزی و سپس یک پیچ از چپ و یک پیچ ازراست محکم می گردد و در غیر اینصورت احتمال دارد تیغه بصورت شکمدار محکم شود.

نحوه انتقال حرکت از الکتروموتور به این دستگاه بصورت غیر مستقیم و توسط چرخ تسمه می باشد روی صفحه کار یک گونیای متحرک و قابل تنظیم قرار دارد.

به این پست رای بدهید
اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در whatsapp
خرید فایل
خرید فایل
وب‌سایت خرید فایل از سال 1395 شروع به فعالیت و ارائه خدمات به دانشجویان گرامی کرده است. البته فایل‌هایی که در این وب‌سایت به فروش می‌رسد، صرفاً به عنوان منبعی برای استفاده دانشجویان در تحقیق خود است و هرگونه سوءاستفاده از آنها، به عهده خود فرد می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

معادله امنیتی *محدودیت زمانی مجاز به پایان رسید. لطفا کد امنیتی را دوباره تکمیل کنید.